UFC

OSP se vraća u tešku kategoriju, čeka ga protivnik koji se već borio ovaj mjesec

Ovince Saint Preux
 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Ovince Saint Preux drugi puta će odraditi meč u teškoj kategoriji.

Maxim Grishin trebao je biti protivnik iskusnom američkom borcu 26. lipnja na ''UFC Fight Night 190'' priredbi, no Rus je morao otkazati borbu zbog problema s vizom. Ipak, kako Saint Preux ne bi ostao bez borbe, pobrinuo se teškaš Tanner Boser. Borba ostaje na istoj priredbi kao ona prvotno zakazana protiv Grishina.

Hrabar je to potez Tannera Bosera s obzirom da će se borba protiv OSP-ja dogoditi samo 21 dan nakon njegove prošle borbe. Podsjećamo, početkom mjeseca porazio ga je Ilir Latifi na ''UFC Fight Night 189'' priredbi koju su predvodili Jairzinho Rozenstruik i Augusto Sakai. Boser je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom no trenutno je na dva poraza u nizu nakon što je prethodno izgubio od Andreija Arlovskog. Uskakanjem u borbu protiv St. Preuxa dovodi se u opasnost trećeg poraza u nizu, no promocija mu ne bi trebala previše zamjeriti s obzirom da se radi o ''short noticeu''.

Borca haićanskih korijena također čeka težak zadatak zbog promjene kategorije kao i zbog promjene samog protivnika. Ipak, OSP jedan je od krupnijih boraca poluteške kategorije, a teška kategorija nije mu nepoznanica. Prije nešto više od godinu dana podijeljenom sudačkom odlukom izgubio je teškaški debi protiv Bena Rothwella. Ekspresno se vratio u polutešku kategoriju nokautom protiv Alonza Menifielda da bi u posljednjoj borbi bio s one druge strane nokauta. Porazio ga je Jamahal Hill kojeg smo imali prilike gledati proteklog vikenda. 38-godišnjak ne pruža nastupe kao u najboljim danima, no uvijek slovi za opasnog borca, naročito kada borba preseli u parter.

Preostaje za vidjeti koji će se borac bolje snaći u ovome ''short noticeu''. Može li se Tanner Boser vratiti na pobjedničke staze nakon dva vezana poraza ili će nas OSP oduševiti nekom od majstorija iz svoga repertoara. Von-Flue gušenje u njegovoj režiji nismo vidjeli od rujna 2019. godine i pobjede protiv Michala Oleksiejczuka.

Linker
23. travanj 2024 08:03