UFC

Koronavirus onemogućuje obaranje rekorda, večerašnja UFC priredba ostala bez još jedne borbe

Rani Yahya
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Nakon što su dvije borbe otpale nakon jučerašnjeg vaganja, danas je još jedan borac otkazao nastup

Ukoliko UFC ne pronađe zamjenu u zadnji tren, umjesto jedanaest, gledat ćemo deset borbi na UFC on ESPN 28 priredbi. Ovaj na papiru ne naročito impresivni event ponovno je ostao bez sunaslovne borbe večeri. Brazilski borac bantam kategorije Rani Yahya (27-10-1, 12-4-1 UFC) morao je otkazati svoju borbu protiv Južnokorejca Kyung Ho Kanga (18-8-0, 6-2 UFC, 1 NC) jer je pozitivan na koronavirus. Vijest je obznanio na svom Instagramu profilu.

''Hej ljudi, moja borba upravo je otkazana. Pozitivan sam na COVID-19 testu koji je napravljen jučer. Fizički se osjećam jako dobro i vjerujem da se sve događa s razlogom. Hvala svima na potpori.'', napisao je Rani Yahya te izrazio podršku Brazilki Gloriji de Pauli koja večeras nastupa protiv Cheyanne Buys.

Postoje određene glasine kako bi Trevin Jones mogao uskočiti umjesto Yahye. Naime, Jones je jučer zadovoljio potrebnu težinu za bantam kategoriju, a njegov protivnik Ronnie Lawrence nije se niti pojavio na službenom vaganju te je borba otkazana. Ovakve glasine i sama ideja definitivno imaju smisla, a vjerojatno bi Kyung Ho Kang i Jones pristali na opciju kojom ne ostaju bez borbe nakon teško odrađenih priprema i skidanja kilaže. Ipak, od strane UFC-a nema službene potvrde po ovom pitanju te se čini kako ćemo ipak ostati na ukupno deset borbi unutar večerašnje priredbe koju predvode Sean Strickland i Uriah Hall.

Inače, Rani Yahya nadao se obaranju jednog rekorda u večerašnjem nastupu. Brazilac je šest puta pobijedio submissionom unutar UFC-ove bantam kategorije te trenutno dijeli prvo mjesto s Urijahom Faberom. Ukoliko bi Yahya uspio prisiliti večerašnjeg protivnika na predaju, samostalno bi držao zanimljiv rekord. Međutim, od toga zasad neće biti ništa jer ponovno se ispriječio taj virus koji je otkazao niz borbi u zadnjih godinu i pol dana.

Linker
26. travanj 2024 07:56