UFC

Sean Strickland rutinski nastavio svoj pohod ka vrhu, viđeno nekoliko odličnih nokauta

Uriah Hall vs Sean Strickland
 Screenshot (ufc, Youtube)
Završena je još jedna UFC-ova priredba, a Uriah Hall nije uspio doći do pete pobjede zaredom

Točno deset borbi ostalo je na programu UFC on ESPN 28 priredbe nakon što je niz borbi otpao zbog problema na vaganju ili s koronavirusom. Sean Strickland i Uriah Hall srećom ostali su kao predvodnici ove priredbe, a dvoboj rangiranih boraca srednje kategorije donosi pobjedu onog nižerangiranog. 11-rangirani Sean Strickland jednoglasnom sudačkom odlukom (50-44, 50-45, 49-46) savladao je osmorangiranog Uriaha Halla.

Hall je otvorio borbom prednjim direktom, no Strickland ubrzo jasno daje do znanja kako će prednji direkt (''jab'') biti jedno od njegovih glavnih oružja večeras. Dobrim dijelom prve runde Uriah nije imao odgovora na ''Tarzanov'' prednji direkt te je Strickland bio taj koji kontrolira tempo. Kako je runda odmicala, Sean je sve bolje osjećao distancu i pogađao svojim udarcima na pravo mjesto. Boks Seana Stricklanda jednostavno je bio tehnički profinjeniji i precizniji, a Uriah Hall teško se nosio s protivnikovim ritmom

Nakon otprilike minutu druge runde, Sean Strickland povezao je dobru seriju udaraca koja je prikovala Halla uz žicu kaveza. Činilo se kako bi ''Tarzan'' mogao pokušati doći do rušenja, no predomislio se. Hall se uspijeva izvući na sredinu kaveza. Ostatak runde donosi buđenje jamajčanskog borca koji napokon počinje kombinirati svoje boksačke tehnike i kickove. Pogodio je Hall prednjim ubodnim udarcem, a odmah je nadovezao i low-kick. Pokušao je i Strickland pogađati nogama, no Hall je uspješno blokirao dobar pokušaj high-kicka. Drugi dio druge runde donosi i jedan Stricklandov udarac koljenom u međunožje protivnika. Uslijedila je kratka pauza i isprika ''Tarzana'' te su borci nastavili s borbom. Druga runda jedina je koju je Hall dobio na sudačkim karticama, no samo ju je jedan sudac (Eric Colon) bodovao njemu u korist.

Nastavio je ''Prime Time'' u dobrom tempu i početkom treće runde. Činilo se kako bi možda mogao i preuzeti kontrolu nad ovom borbom, no sve to bilo je kratkog vijeka. Strickland je pogodio Halla dobrim udarcem koji je odsjeo na uhu i predjelu glave iza uha. Uriah Hall uzdrman je završio na podu, a ''Tarzan'' je serijom udaraca pokušao završiti ovu borbu. Ipak, Hall se uspio oporaviti i ustati, no Sean ga ubrzo ruši i vraća na pod. Dobro je Hall radio na pokušajima da vrati borbu na noge, a Strickland je u ovoj rundi upisao ukupno tri rušenja. Tridesetak sekundi prije kraja borbe, Sean Strickland uspio je uzeti leđa svog protivnika te je pokušao doći do pobjede gušenjem. Uriah Hall preživio je i to, no izuzetno dominantna runda 11-rangiranog borca srednje kategorije donosi mu čak i 10-8 rezultat na kartici Michaela Bella. Preostala dva suca ipak boduju ovu rundu rezultatom 10-9.

Preostale dvije runde donose nešto sporiji tempo i očekivano usporavanje oba borca. Međutim, Strickland je rutinski kontrolirao ovu borbu i privodio ju kraju. Tokom četvrte runde uspio je još jednom srušiti svog protivnika, a udarcima je otvorio i posjekotinu iznad Hallovog lijevog oka. Peta runda donosi osjetno svježijeg Stricklanda dok su Hallu u njegovom kutu govorili da ne bude umoran i pokušavali ga uvjeriti da nije toliko umoran. Ipak, Uriah Hall djelovao je totalno iscrpljeno kako je runda odmicala, a iako je umor bio vidljiv i na Seanu Stricklandu, bez većih problema zadržao je Jamajčanina u klinču uz ogradu kaveza. Borba je otišla na bodove, a tamo očekivano sva tri suca vide Stricklanda kao uvjerljivog pobjednika. Sean je time došao do pete pobjede u nizu (četvrte u srednjoj kategoriji) i njegov uspon ka vrhu kategorije se nastavlja. Uriah Hall s druge strane ponovno zapinje u trenucima kada se činilo kako bi napokon mogao napraviti nekakav iskorak. Njegov niz od četiri pobjede je prekinut i sve je jasnije kako Uriah Hall neće nikada doći u sami vrh (Top 5) UFC-ove srednje kategorije.

Priliku za boriti se u sunaslovnoj borbi večeri nakon niza otkazivanja dobile su borkinje slamka kategorije, Amerikanka Cheyanne Buys (6-2, 1-1 UFC) i Brazilka Gloria de Paula (5-4, 0-2 UFC). Priliku je objeručke prihvatila Cheyanne Buys te je borbu završila nakon točno 60 sekundi. Sjajnim high-kickom pogodila je američka borkinja svoju protivnicu iz Brazila koja se ustajala iz partera netom prije nego je udaraca nogom ravno na njenoj bradi. Udarci ''ground-and-poundom'' dovršili su posao, a sudac je pomalo nejasno pustio Cheyanne Buys da zada još niz udaraca svojoj protivnici nakon sjajnog high-kicka koji pomalo podsjeća i na soccer kickove koje smo gledali u japanskom PRIDEU.

Od ostalih boraca na ''main cardu'' vrijedi istaknuti Jareda Goodena i Armenca Melsika Baghdasaryana koji su također došli do pobjeda nokautom. Baghdasaryan je nakon 1:50 minuta druge runde završio Amerikanca Collina Anglina. Jared Gooden borbu protiv favoriziranog Niklasa Stolzea prihvatio je četiri dana prije na ''short notice''. Radilo se o vrlo riskantnom potezu jer je američki borac bio na dva poraza u nizu te bi eventualnim trećim možda dobio i otkaz u najjačoj organizaciji. Ipak, to nije spriječilo Goodena da uskoči u ovu borbu te ju završi nokautom nakon samo 68 sekundi.

Što se preliminarnog dijela priredbe tiče, samo je Philip Rowe uspio završiti borbu prije odlaska na sudačke kartice. On je ujedno i otvorio večer nokautiravši Oriona Coscea krajem druge runde. Sve ostale borbe otišle su na sudačku odluku, a borba Dannyja Chaveza i Kai Kamake III završila je neriješenim ishodom.

Kompletne rezultate pročitajte pri dnu članka.

UFC on ESPN 28 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Sean Strickland def. Uriah Hall via jednoglasna sudačka odluka (50-44, 50-45, 49-46)

Cheyanne Buys def. Gloria de Paula via TKO – Runda 1, 1:00

Jared Gooden def. Niklas Stolze via KO/TKO – Runda 1, 1:08

Melsik Baghdasaryan def. Collin Anglin via TKO – Runda 2, 1:50

Jason Witt def. Bryan Barberena via većinska odluka sudaca (28-28, 29-27, 29-28)

Preliminarni dio priredbe:

Chris Gruetzemacher def. Rafa Garcia via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Danny Chavez vs. Kai Kamaka neriješeni ishod većinskom odlukom (29-27, 28-28, 28-28)

Jinh Yu Frey def. Ashley Yoder via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 30-27)

Zarrukh Adashev def. Ryan Benoit via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 29-28)

Phil Rowe def. Orion Cosce via TKO – Runda 2, 4:21

Linker
23. travanj 2024 21:27