UFC

Kris Moutinho o Seanu O‘Malleyju: ‘On je nevjerojatno pristojan onda kada se ugase kamere‘

Kris Moutinho i Sean O'Malley
 Stacy Revere/Getty images/Profimedia
UFC-ov debitant osvrnuo se na svog protivnika i borbu koju su odradili na UFC 264 priredbi

28-godišnji Kris Moutinho (9-5, 0-1 UFC) dobio je iznenadnu priliku debitirati u sklopu glavnog dijela UFC-ove PPV priredbe. Sean O'Malley ostao je bez borbe protiv prvotno planiranog protivnika Louisa Smolke, a UFC-ovi matchmakeri pronašli su Krisa Moutinha kao alternativu. Momak bez naročito bogatog iskustva niti impresivnog omjera bačen je u vatru protiv Seana O'Malleyja koji je na glasu kao ponajveći talent UFC-ove bantam kategorije. Iako je O'Malley bio dominantan od početka do kraja borbe te je došao do pobjede prekidom 27 sekundi prije kraja borbe, debitant Moutinho ostavio je dobar dojam svojom nevjerojatnom čvrstinom i srčanošću.

Borben i beskompromisan pristup te veliko srce koje ga je stalno guralo prema naprijed donijelo mu je i bonus od 75 tisuća dolara za sudjelovanje u najboljoj borbi večeri. U razgovoru za MMA Fighting, Moutinho se dotaknuo svog protivnika koji je poznat po trash talku i pristupu zbog kojeg ga mnogi uspoređuju s Conorom McGregorom.

''On može raditi što hoće. On ima način na koji se prikazuje samo kada je pred kamerama. Ja sam uvijek ista osoba, neovisno jesam li pred kamerama ili nisam, sto posto sam uvijek ista osoba. On nije. Kada se ugase kamere, nevjerojatno je pristojan i ugodan, neće vam ništa reći. Jednom kada se kamere upale, on i njegov tim ne prestaju pričati. Stoga smo na neki način drukčiji, imamo drukčiji pogled na stvari. Ako nekoga ne volim, onda ga ne volim i uvijek pristupam s istom energijom.'', rekao je Moutinho.

Sean O'Malley pogodio je čak 72 posto bačenih udaraca, a nakon gotovo 15 minuta nanošenja štete, Herb Dean odlučio je prekinuti borbu iako Moutinho nije djelovao uzdrmano niti je sama situacija djelovala kao nešto što treba prekinuti. Međutim, teško je optužiti Deana za prerani prekid jer se radi o borbi koja je mogla biti prekinuta i puno ranije. Moutinho pak žali što borba nije bila planirana na pet rundi.

''Osjetio sam da postaje pomalo uplašen kako smo se približavali kraju. Da je ovo bila borba na pet rundi, on bi bio još uplašeniji. Mislim da sam ga gurao do krajnjih granica i smatram da je bio umoran. Napadao sam ga tempom koji bi ga na koncu iscrpio.'', dodao je momak iz Massachusettsa.

Teško je predviđati što bi se događalo da je ova borba išla na više rundi i slično, radi se o pretpostavkama koje je uvijek nezahvalno raditi u ovom sportu. Međutim, Kris Moutinho svojim je borbenim pristupom zasigurno zavrijedio ugovor u najjačoj svjetskoj organizaciji i definitivno nije razočarao sve one koji su prvotno bili iznenađeni što se Sean O'Malley bori s protivnikom tako niskog renomea.

Linker
25. travanj 2024 19:26