UFC

Samo tri mjeseca nakon teških batina, Kris Moutinho ponovno će ući u kavez

Kris Moutinho
 Stacy Revere/Getty images/Profimedia
Amerikanac portugalskih korijena debitirao je za UFC 10. srpnja ove godine pretrpivši težak poraz

29-godišnji borac bantam kategorije igrom slučaja debitirao je pod okriljem UFC-a u sedmom mjesecu ove godine. Sean O'Malley trebao se boriti Louisa Smolke, no kako se Smolka zarazio infekcijom stafilokoka, UFC je odabrao Krisa Moutinha kao zamjenu, borca koji do tada nije nastupao za UFC, a niti njegov omjer pobjeda i poraza nije bio impresivan (9-4-0). Uparivanje borca takvog renomea s talentiranim Seanom O'Malleyjem mnogima nije imalo naročitog smisla. Ipak, iako su mnogobrojni stručnjaci i analitičari očekivali brzu i laku pobjedu za O'Malleyja, debitant Moutinho oduševio je srčanošću i čvrstinom koju je prezentirao.

''Suga'' Sean na koncu je došao do pobjede prekidom 27 sekundi prije kraja borbe, a iako neki poput Dane Whitea tvrde da je borbu trebalo prekinuti ranije, dobar je dio onih koji smatraju kako je sudac trebao dopustiti Moutinhu da izdrži do kraja i dođe do određene satisfakcije. Iako je Moutinho pretrpio čak 230 značajnih udaraca, nešto više od tri mjeseca nakon te borbe, ponovno će nastupiti unutar UFC-ova kaveza. Naime, Kris Moutinho borit će se protiv Aarona Phillipsa (12-4-0, 0-3 UFC) 23. listopada u skopu UFC Fight Night 196 priredbe koju predvodi borba Paula Coste i Marvina Vettorija.

Aaron Phillips debitirao je pod okriljem najjače svjetske MMA organizacije još u svibnju 2014. godine. Međutim, nakon dva uzastopna poraza dobio je otkaz, a s pet pobjeda u nizu izborio je povratak u UFC. U srpnju prošle godine nastupio je protiv Jacka Shorea, no poražen je gušenjem u drugoj rundi. Iako 32-godišnji ''Dragon'' ostvaruje pobjede po drugim promocijama, u UFC-u se konstantno muči i porazom protiv Moutinha vjerojatno će si zatvoriti vrata UFC-a u potpunosti. Ipak, Phillips se kao i Moutinho pokazao kao izuzetno čvrst i borben borac te se radi o zanimljivom ''matchupu'' od strane UFC-a.

Linker
20. travanj 2024 09:28