UFC

Kron Gracie konačno komentirao katastrofalan nastup: ‘Nisam bacao udarce zbog loših savjeta iz kuta‘

Kron Gracie vs. Charles Jourdain

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Rekao i da je htio zadovoljiti BJJ zajednicu te da je i to jedan od razloga zašto nije bacao udarce u meču

Jedan od najlošijih nastupa u UFC-u je ranije ovog mjeseca imao Kron Gracie. Bio mu je to povratnički meč nakon tri i pol godine van kaveza, a borio se protiv Charlesa Jouradina. Na kraju je poražen jednoglasnom odlukom sudaca, no ukoliko ste gledali meč, jasne su vam kritike koje je zaprimio.

Gracie u cijelom meču nije napravio jednostavno ništa. Povlačenje gardova i takvo puzanje do protivnika je nešto što moderni MMA ne trpi, a to se jako dobro pokazalo na ovom primjeru. Dugo je Gracie šutio, a sada se konačno oglasio na svom Instagram profilu:

‘‘Tokom cijelog svog života se borim, i to se borim do smrti. Molim vas za razumijevanje ove situacije i za moju želju da se ograničim u ovoj borbi. Kada sam to rekao, čujem da mi se govori kako nisam bacio niti jedan udarac u borbi. To je zbog loših savjeta iz kuta. Pokušavao sam zadovoljiti BJJ zajednicu. Ovo je prva borba u mom životu kada nisam bacao udarce nego sam se htio vratiti u stare dane‘‘, napisao je Kron na Instagramu.

Povratak u stare dane vjerojatno je jako loša ideja u današnjem MMA-u, odnosno sada kada su borci dobri u svim segmentima. Vrijeme specijalista je prošlo i danas je teško nekoga pobijediti samo jednom vještinom od koje se MMA sastoji, a Gracie nam je to potvrdio ranije ovog mjeseca.

Kronu je ovo bio drugi poraz zaredom, a prije toga ga je porazio legendarno Cub Swanson. Bio mu je ovo treći meč u UFC-u i drugi poraz, a ukupno tek sedmi MMA nastup. Kron ima 34 godine i krajnje je vrijeme za neke promjene, ukoliko to i želi.

Linker
20. travanj 2024 03:24