UFC

White o nastupu Krona Gracieja: ‘Kao da je izašao iz vremenske kapsule u koju su ga zatvorili 1995.‘

Kron Gracie

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Predsjednik UFC-a pokušao je biti što blaži prema Brazilcu

Teško se sjetiti lošijeg nastupa pod okriljem UFC-a od onog koji je pružio Kron Gracie proteklog vikenda na UFC 288 eventu. Sin legendarnog Ricksona Gracieja više od tri godine izbivao je iz kaveza, a vratio se borbom protiv Charlesa Jourdaina.

Nakon tri runde, Charles Jourdain zasluženo je slavio jednoglasnom odlukom sudaca, a sve tri runde otišle su na njegovu stranu. Kron apsolutno ništa osim povlačenja garda nije napravio u tom meču. Čak i kad bi uspio odvesti borbu u parter, Gracie je djelovao bezidejno u donjoj poziciji u parteru.

Jourdain je lakoćom došao do pobjede, a Gracieju bi ovo mogao biti ujedno i posljednji nastup pod okriljem UFC-a. Dana White na konferenciji za medije nakon eventa reagirao je na Graciejev nastup, a bio je vidno nezadovoljan viđenim.

‘‘Volim Krona jako puno, on je odličan dečko. Ali odradio je jako limitiran nastup, uistinu limitiran. Kao da je ostao u vremenskoj kapsuli još 1995. godina i sada je izašao. Teško je danas doći do pobjede na takav način.‘‘, rekao je White, ali pohvalio je Graciejevu srčanost.

‘‘Dečko ima ogromno srce i dobru bradu (dobro prima udarce). Volim ga i ne želim popljuvati njegovu taktiku, ali to je bio težak način za doći do pobjede.‘‘, rekao je Dana.

Kron bi novu priliku u UFC-u mogao dobiti jedino zbog tih simpatija koje White gaji prema njemu. Izuzev toga, 34-godišnji Brazilac nema što tražiti pod okriljem najjače svjetske organizacije.

Istina da je čvrst i srčan, ali to ga dovodi do nepotrebne štete u mečevima. Način za pobjedu ne uspijeva pronaći, a taktika kojom se služi prolazila je dok je ovaj sport bio u samim povojima. Davno su prošla vremena u kojima jednodimenzionalni BJJ majstori mogu parirati najboljim MMA borcima na svijetu.

Još veći problem predstavlja činjenica da Kron Gracie niti u parteru nije djelovao kao elitni BJJ majstor. Charles Jourdain nije bio u većoj opasnosti niti u jednom trenutku borbe i lakoćom je kontrolirao Krona iz gornje pozicije.

Linker
18. travanj 2024 13:42