UFC

Laura Sanko pojasnila zašto Jon Jones prelazi u tešku kategoriju: ‘Želi skinuti ljagu sa svog imena‘

Laura Sanko i Jon Jones

 Screenshot (youtube, Ufc)
Poznata UFC-ova reporterka detaljno je pojasnila svoje mišljenje

Velika je vjerojatnost da će više od tri godine proći prije nego se Jon Jones vrati u kavez nakon što je u drugo m mjesecu 2020. godine porazio Dominicka Reyesa u meču za pojas u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji.

Bila je to vrlo tijesna pobjeda Jonesa, a nedugo poslije napustio je tron poluteške kategorije i najavio je prelazak među teškaše. Jones je odmah pojasnio da će transformacija tijela potrajati, jer želi se pojaviti kao pravi teškaš, ali ne želi nekvalitetno nabijati masu.

Proces se oduljio dulje nego je itko očekivao, a naš Ante Delija prije nekoliko dana u Podcast Inkubatoru prokomentirao je izgled Jona Jonesa kojeg je imao prilike uživo susresti tijekom finala PFL-ovog ovosezonskog turnira.

‘‘Ne izgleda mi fizički nešto posebno veliko. Rakić mi je recimo veći od njega. Naravno da fizička veličina ne igra neku ulogu. Ne izgleda mi kao teškaš. Izdužen je cijeli i vidi se da ima duge ruke, ali ne znam. Vjerujem da bi se bez obzira na sve mogao nositi s teškašima. Pitanje je u kakvom je treningu, ali vjerujem da može. Ma normalno da može, prebio je recimo Cormiera dvaput. Cormier je u teškoj bio prvak, a ovaj ga je dvaput pretukao.‘‘, rekao je Delija.

Kad je Jonesov povratak u kavez u pitanju, šuška se o početku trećeg mjeseca i UFC 285 eventu. ‘‘Bones‘‘ bi se na toj priredbi trebao boriti protiv Francisa Ngannoua, a ukoliko Ngannou otpadne kao opcija, Curtis Blaydes trebao bi uskočiti kao zamjena. Radi se o neslužbenim informacijama koje treba uzeti s dozom rezerve i zapravo nije poznato kada ćemo Jonesa ponovno gledati u kavezu.

UFC-ova reporterka, komentatorica i analitičarka Laura Sanko gostujući na Submission Radiju, prokomentirala je Jonesovu odluku da pređe u tešku kategoriju. Sanko smatra da Jones na taj način pokušava isprati mrlju zbog svih doping skandala kojima je bacio ljagu na svoja sjajna sportska postignuća.

‘‘Prelazak u tešku kategoriju daje mu osjećaj prilike za novi početak. Sve ono što se izdogađalo za vrijeme njegove vladavine u poluteškoj kategoriji, donekle je ostavilo mrlju na njegovom statusu ‘najvećeg ikad‘. Prelaskom u tešku kategoriju, on će pokušati barem smanjiti tu mrlju, pogotovo ako uspije doći do impresivnog pobjedničkog niza u teškoj kategoriji.‘‘, rekla je Laura Sanko, a zatim je dodala kako je uvjerena da će Jonesa njegov nevjerojatni borilački IQ poslužiti da dominira i u teškoj kategoriji.

‘‘Radi se o tom borilačkom IQ-ju. On je jedan od najpametnijih boraca koje sam vidjela unutar kaveza. Imati takav borilački IQ u kategoriji koja je poznata po otvorenim razmjenama i jakim udaračima, to bi mu moglo pružiti ogroman uspjeh.‘‘, dodala je.

Svi se mi nadamo da će Jones makar debitirati u teškoj kategoriji što prije, a onda ćemo napokon svi i saznati koliko daleko može dogurati unutar ‘‘kraljevske kategorije‘‘.

Linker
25. travanj 2024 13:07