UFC

Legendarni UFC-ov prvak: ‘Želim gledati borbu Jonesa i Miočića, oni su stara garda, ali...‘

Jon Jones

 CHRIS GRAYTHEN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Chris Graythen/getty Images/profimedia
Demetrious Johnson iznio je svoje viđenje situacije u teškoj diviziji najjače svjetske MMA organizacije

Klupko u UFC-ovoj teškoj kategoriji još se uvijek nije krenulo razmotavati. Čeka se na povratak aktualnog prvaka Jona Jonesa, odnosno na njegovu dugo očekivanu borbu sa Stipom Miočićem, dok se privremeni prvak Tom Aspinall nada svom "title shotu", a negdje iz prikrajka vreba i Alex Pereira. Dana White u više je navrata izjavljivao kako borba Stipe i Jonesa ima apsolutni primat, a "Bones" je nedavno i sam potvrdio kako je Miočić njegov prvi odabir. Predmetnu situaciju u UFC-ovom "heavyweightu" ranije su komentirali brojni umirovljeni i aktivni borci, a među posljednjima je to učinio legendarni Demetrious Johnson.

"Što se mene tiče, želim gledati Jona kako se bori protiv Stipe jer su oni stara garda. Jones je nedavno rekao da će se boriti protiv Stipe jer je poznatije ime. Ne znamo gdje će Tom Aspinall biti za dvije, tri ili četiri godine, ali jamčim da ćemo se za četiri godine sjećati Miočića, smatram da i Jones razmišlja na taj način", rekao je na svom YouTube kanalu aktualni prvak ONE-ove muha kategorije i borac koji uz Jonesa drži UFC-ov rekord po broju obrana naslova (11).

Iako "Mighty Mouse" želi gledati okršaj dvojice velikana, istovremeno ističe kako ne želi da cijela divizije bude blokirana zbog njihove borbe, te spominje i mogućnost oduzimanja pojasa Jonesu, odnosno predlaže održavanje teškaškog "BMF" obračuna.

"Mogli bi mu reći: ‘Jon, mi ćemo ti oduzeti pojas ili ga možeš isprazniti, a mi ćemo pustiti Aspinalla i nekog drugog da se bore za naslov prvaka u teškoj kategoriji, a ti i Stipe se možete boriti za teškaškog ‘BMF‘-a. Smatram da ne moraju zadržavati diviziju zbog te borbe", zaključio je 37-godišnji Amerikanac.

Linker
20. svibanj 2024 23:48