UFC

Leon Edwards nakon što je nokautirao Usmana: ‘Ovo je najgori nastup u mojoj karijeri‘

Leon Edwards 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Svejedno je istaknuo da ima čist finiš

Što reći o raspletu događaja u velter kategoriji noćas. Nakon što je gotovo cijelu borbu izgubio, u petoj rundi je ‘Rocky‘ izvukao ‘asa iz rukava‘ i majstorski prevario Usmana te ga nokautirao lijevim ‘high kickom‘.

Bila je to uzbudljiva večer u Salt Lake Cityju, a velter kategorija je dobila novog prvaka, Leona Edwardsa. Osim što je zasjeo na tron kategorije, Edwards je osvetio i poraz kojeg mu je 2015. nanio Usman. I to kako ga je osvetio, vjerojatno na najgori mogući način za bivšeg prvaka Usmana.

Međutim, Edwards je pokazao dozu samokritičnosti te je istaknuo kako je nezadovoljan svojim performansom:

‘‘Ulazeći unutra, znao sam da će to biti teška borba. To sam govorio cijeli tjedan, ali vjerujem da sam bio bolji borac večeras. No svejedno mislim da je ovo jedan od mojih najgorih nastupa ali što je tu je. Imam čist finiš, ali moje tijelo nije reagiralo kako je trebalo.‘‘

‘‘Nije bio problem kardio, nekako mi tijelo nije reagiralo. Moji treneri su me podsjećali da sam još uvijek u borbi, da sam najbolji, i borio sam se do kraja. Sjeo je taj udarac savršeno i sve je bilo gotovo‘‘, rekao je Edwards.

UFC je noćas dobio novog prvaka velter kategorije, ali ako ste gledali borbu znate o čemu se radilo u toj borbi i koliko je Usman bio bolji većinu meča. Ne sumnjamo da se već sprema trilogija, a kao potencijalna lokacija se šuška upravo Velika Britanija.

Linker
02. svibanj 2024 01:40