UFC

(VIDEO) Paulo Costa reagirao na Rockholdov morbidni potez: ‘Odvratno, bio je to najčudniji trenutak ikad‘

Paulo Costa (donji) vs. Luke Rockhold

 Alex Goodlett/Getty images/Profimedia
Meč između Lukea Rockholda i Paula Coste završio je bizarnim potezom Rockholda

UFC 278 event prošao je pomalo u sjeni boksačkog spektakla održanog u Saudijskoj Arabiji, ali uzbuđenja nimalo nije nedostajalo. Leon Edwards u glavnoj borbi večeri šokirao je svijet nokautiravši Kamarua Usmana 56 sekundi prije kraja meča u kojem je Usman išao ka novoj pobjedi.

Legendarni Jose Aldo obranio je čak 16 pokušaja rušenja vrhunskog hrvača poput Meraba Dvalishvilija, ali to mu nije bilo dovoljno za pobjedu u podosta tijesnom meču. ‘‘Show‘‘ su ipak ukrali Luke Rockhold i Paulo Costa.

Dvojica vrhunskih boraca srednje kategorije nastupili su u sunaslovnoj borbi večeri. Luke Rockhold vratio se u kavez nakon više od tri godine pauze i mnogi su predviđali brzi poraz od Paula Coste koji je tvrdio da dolazi nikad spremniji. Rockhold je i prema kladionicama bio veliki autsajder, a razlog tome je ustaljeno mišljenje da je njegova brada popustila, dok je Costa razorni udarač.

Rockhold je svojim nastupom začepio usta svim kritičarima, naročito onima koji su smatrali da mu nedostaje srčanosti i da ne može primiti udarac. Iako je već nakon prve runde bio vidno iscrpljen do krajnjih granica, Rockhold je granice ovaj put pomicao iz runde u rundu i izdržao je do samog kraja. Paulo Costa na kraju je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca, Rockhold se umirovio, ali bio je to nastup dostojan završetka jedne velike karijere.

Sami meč također je završio na način koji najbolje oslikava Rockholdov karakter. Oduvijek je Luke bio na neki način čudnovat, nedorečen i drukčiji od drugih. Njegove reakcije i izjave tijekom brojnih intervjua često su postajale viralne kroz razne isječke kojim ga se nerijetko i ismijavalo. Viralan će postati svakako i trenutak kojim je Rockhold zaključio svoj posljednji nastup.

Paulo Costa kontrolirao ga je s leđa u parteru, no apsolutno iscrpljeni Rockhold izvukao je posljednje atome snage i uspio je doći do gornje pozicije u zatvorenom gardu Brazilca. Obilno je krvarilo Rockholdovo lice u tim trenucima, a on je odlučio kako neće samo on završiti meč krvavog lica. Costino lice nije raskrvario udarcima, nego je trljao svoje lice od njegovo i tako je Costa također završio s velikom količinom krvi na svom licu, ali radilo se o Rockholdovoj krvi.

Neke je taj trenutak nasmijao, nekima je poprilično morbidan i nepotreban, a Paulo Costa na konferenciji za medije osvrnuo se na tu situaciju.

‘‘Jako odvratno. Bio je to vrlo čudan trenutak. Gledao sam onaj slučaj kad je Yoel Romero poljubio Rockholda nakon što ga je pobijedio. To je bio najčudniji trenutak koji sam ikad vidio, ali ovo je nadmašilo taj trenutak. Ne znam zašto je Rockhold to učinio.‘‘, izjavio je Costa.

Rockhold je mnoge svojim potezom podsjetio i na scenu iz filma ‘‘Fight Club‘‘. Radi se o sceni tučnjave između Tylera Durdena i Loua koji je bio vlasnik lokala u čijem se podrumu formirao takozvani ‘‘Fight Club‘‘. Tyler Durden kojeg je utjelovio ‘‘Brad Pitt‘‘ odradio je isto što i Luke Rockhold, a Lou je u toj sceni bio u istoj poziciji kao Paulo Costa. Scenu možete pogledati OVDJE.

Za kraj, podijelit ćemo s vama snimku i tog Rockholdovog poteza, a na Instagram ju je postavio upravo Luke Rockhold.

‘‘Oh, da smo barem imali više vremena‘‘, napisao je Luke u opisu tog videa, a što reći, osim da je otišao na pravi ‘‘Rockholdovski‘‘ način.

Neka sada uživa u mirovini, taj čudni, ali itekako vrhunski borac.

Linker
19. travanj 2024 08:59