UFC

Leon Edwards o Chimaevu: ‘On je dobar, ali nije nedodirljivo čudovište kakvim ga UFC prikazuje‘

Leon Edwards

 Screenshot (youtube, Bt Sport)
Prvak UFC-ove velter kategorije vjeruje da može poraziti Chimaeva

Jedan od zanimljivijih mečeva koji je bio ugovoren, ali zasad ga ipak nismo imali prilike vidjeti, svakako je onaj između Leona Edwardsa i Khamzata Chimaeva. Borba sadašnjeg prvaka velter kategorije i neporaženog čečensko-švedskog borca bila je ugovarana u tri navrata, ali niti jednom se nije održala.

Još krajem 2020. godine Edwards i Chimaev trebali su odmjeriti snage, ali obojica su se zarazili koronavirusom i borba je bila odgođena. Chimaev se jako teško nosio s posljedicama korone i nije se uspio oporaviti niti za sljedeća dva ugovorena datuma, a na kraju je Belal Muhammad uskočio kao zamjena.

Edwards je u periodu nakon toga uspio dogurati do titule prvaka u velter kategoriji, dok je Chimaev trenutno trećerangirani izazivač i jako je blizu napada na titulu. Edwardsa prije svega čeka obračun protiv Kamarua Usmana, a borba će se održati 18. ožujka (treći mjesec) u Londonu.

Pobijedio Edwards ili izgubio, dobre su šanse da se on i Chimaev susretnu nekad u budućnosti. Gostujući kod Michaela Bispinga u podcastu ‘‘Believe You Me‘‘, Edwards je dao svoj osvrt na Chimaeva kojeg mnogi vide kao dominantnog prvaka u budućnosti.

‘‘On je dobar borac, ali mislim da nije onakav kakvim ga UFC pokušava predstaviti. Oni ga prikazuju kao nekakvo nedodirljivo čudovište. Dobar je borac, ali uvijek postoje načini za pobijediti takve tipove. Zato sam uostalom u nizu od 11 uzastopnih pobjeda. Ja nisam borac koji će se samo upustiti u otvorenu razmjenu. Ja znam kako se treba boriti i kako pobijediti.‘‘, rekao je Edwards, a dodao je kako Chimaeva ima na listi željenih protivnika i svakako se želi obračunati s njim u budućnosti.

Obrani li Edwards titulu, velika je vjerojatnost da će upravo Chimaev postati njegovim sljedećim izazivačem. Bio bi to zanimljiv rasplet zasad neuspješnog ugovaranja njihove borbe, a dojam je da fanovi sada puno više cijene i Leona Edwardsa, iako je i 2020. godine bio borac s jačim rezimeom od Khamzata Chimaeva.

Linker
15. travanj 2024 17:49