UFC

Michael Bisping smatra da Edwards ima problema s grapplerima: ‘Chimaev bi ga pobijedio‘

Michael Bisping

 Screenshot (youtube, Michael Bisping)
Edwardsa prvo čeka treći meč protiv Usmana u trećem mjesecu, no ako opet pobijedi onda može gledati i druge borce

S obzirom da je jučer objavljeno kako Ngannou napušta UFC, vijest da je dogovoren treći meč između Kamarua Usmana i Leona Edwardsa je prošla ispod radara. Edwards i Usman predvodit će drugu PPV priredbu u trećem mjesecu, a radi se o UFC 286. Ona će se dogoditi u Londonu 18.3., a samo dva tjedna ranije borit će se Gane i Jones na UFC 285.

Ako se pogleda cjelokupna reputacija i uspjeh Kamarua Usmana, može se reći da je ispravna stvar što je dobio instantnu priliku vratiti pojas u svoje vlasništvo. Bilo je govora o ozljedi šake koja će ga spriječiti da se bori još dugo vremena, no izgleda da je ozljeda i sanirana tako da je spreman za borbu.

No osim Kamarua Usmana, Michael Bisping smatra da postoji još jedan borac koji bi lagano pobijedio Edwardsa:

‘‘Ja sam uvijek za Leona i uvijek navijam za njega. Imao je tešku borbu protiv Kamarua Usmana, a vjerujem da ga ponovno može pobijediti. Također, problem Leona Edwardsa, i sad ne kažem da ih ne može pobijediti, ali većina top 10 boraca u velter kategoriji su snažni tehnički grappleri. On je udarač i to je njegov problem, mislim da će to netko uskoro i iskoristiti. Jedan tip koji mu sigurno može uzeti pojas jest Khamzat Chimaev‘‘, rekao je Bisping za BT Sport.

Da bi to toga uopće došlo, Edwards bi prvo trebao ponovno pobijediti Usmana što je sve samo ne lagan zadatak. No ukoliko ponovno izvuče nekog asa iz rukava u trećem mjesecu, Edwards može razmišljati i o drugim protivnicima.

Linker
19. travanj 2024 09:14