UFC

Leon Edwards: Prozivam lasicu Jorgea Masvidala, nisi moj nivo!

Leon Edwards
Leon Edwards odradio je fenomenalnu borbu protiv Rafaela Dos Anjosa i nakon najveće pobjede karijere spreman je zatražiti veliku borbu. A opcije za tako nešto su dvije. Najveća želja mu je boriti se protiv Jorgea Masvidala, ali ne bi imao ništa protiv niti da se pokuša revanširati posljednjem borcu koji ga je savladao. To je prvak velter kategorije, Kamaru Usman.

Odmah nakon pobjede, koju je uzeo uvjerljivom jednoglasnom odlukom sudaca, Leon Edwards obratio se fanovima u dvorani, ali i jednom određenom borcu protiv kojeg bi volio odmjeriti snage.

"Imam niz od osam pobjeda u najtežoj diviziji ovog sporta. Ovim putem prozivam lasicu Jorgea Masvidala. Nisi moj nivo, prihvati ovu borbu!", prvo je što je nakon pobjede rekao Edwards. Ta prozivka zapravo ne treba čuditi, gledajući na odnose između njih. Svi se jako dobro sjećamo tuče koja se dogodila nakon londonskog Fight Nighta, na kojem su obojica upisali pobjede.

Ipak, ima Edwards i drugu opciju, ako mu UFC ne želi dati borbu protiv Masvidala.

"Ako ne dobijem Masvidala, dajte mi revanš protiv Kamarua Usmana. On je posljednji borac koji me savladao, bilo je to prije četiri godine. Volio bih ponovno odraditi borbu protiv njega", rekao je.

Nešto slično tome izjavio je "Rocky" i nakon što je napustio kavez, u svom "backstage" intervjuu:

"Tek mi je 27 godina, još uvijek rastem u sportu i svakom borbom dokazujem kako pripadam među najbolje na svijetu. Imam drugi najveći niz pobjeda u diviziji, odmah iza prvaka. Mislim kako sam potvrdio da zaslužujem borbu za naslov ili minimalno borbu za prvog izazivača."

Edwards je svakom borbom do sada podizao kvalitetu svojih izvedbi kao što mu se podizala i kvaliteta protivnika. Nismo sigurno hoće li idući biti neki od navedene dvojice, no Top 5 ili čak Top 3 borac bi svakako trebao biti idući ispit za njega. Kako je sam rekao, još uvijek je vrlo mlad. A to bi značilo da ne mora žuriti i preskakati stepenice. Moglo bi mu se to vratiti na negativan način, kao njegovom sunarodnjaku Darrenu Tillu.

Linker
25. travanj 2024 22:37