UFC

Leon Edwards tvrdi da poznaje ljude poput Masvidala: ‘On misli da je netko, no zapravo je nitko i ništa‘

Jorge Masvidal

 Eva Marie UZCATEGUI/AFP/Profimedia
Nije tajna da je Edwards silno želio taj meč, no sada ga prvo idućega mjeseca čeka novi meč protiv Usmana

Prošlog ljeta život Leona Edwardsa se okrenuo za 180 stupnjeva. U posljednjoj minuti posljednje runde nokautirao je dotadašnjeg prvaka Kamarua Usmana te mu je uzeo pojas u velter kategoriji, te je od borca kojeg nitko ne želi postao najtraženiji u kategoriji. Naravnom zbog pojasa kojeg drži.

Trilogija između Usmana i Edwardsa će se dogoditi na UFC 286 priredbi u Londonu idućega mjeseca, što je bilo i očekivano s obzirom na Usmanovu reputaciju i uspjehe. Nije tajna da je Edwards svim silama pokušavao doći do meča s Jorgeom Masvidalom, no prvo će morati ponovno se okušati s Usmanom.

Masvidal i Edwards imaju povijest. Masvidal ga je prije nekoliko godina napao na UFC-ovoj priredbi u Londonu u ‘‘backstageu‘‘ te mu je otvorio i ranu na licu, no Edwards ne strahuje od ‘‘Gamebreda‘‘:

‘‘Mi imamo totalno drugačije mentalitete. Znam tipove sa sličnom pozadinskom pričom koji nisu isti kao ja. Okolina vas ne učini uvijek takvom osobom. Bio sam oko ljudi koji misle da su netko i nešto, a nisu. Takav je i Masvidal. Znam da je imao nekoliko uličnih borbi davno, a mene toga nije strah. Mi imamo totalno drugačije poglede na život‘‘, rekao je Edwards u intervjuu za BT Sport.

Masvidal trenutno vodi neke druge bitke, a to su one pravne. Nakon meča s Covingtonom mu je u jednom restoranu prišao i udario ga s leđa prilikom čega mu je izbio i jedan zub. Nakon toga je uhićen i optužen, tako da je njegov povratak u kavez još uvijek daleko. Što se Edwardsa tiče, idućega mjeseca ga ponovno čeka jako težak meč u kojem će Usman dati sve da vrati titulu u svoje vlasništvo.

Linker
23. travanj 2024 12:50