UFC

Leon Edwards tvrdi: ‘Obećali su mi napad na titulu ukoliko savladam Masvidala‘

Leon Edwards
 Screenshot (youtube, Bt Sport)
Britanski MMA borac nadao se dobiti ‘‘title shot‘‘ i prije borbe protiv ‘‘Gamebreda‘‘

Dugo je Leon Edwards nakon pobjede protiv Natea Diaza (u lipnju) pričao kako ga ne zanima niti jedna druga borba, osim one za pojas. U devet od posljednjih deset mečeva Edwards je upisao pobjedu, a učinak bi možda bio i stopostotan da borba protiv Belala Muhammada nije prekinuta nenamjernog uboda u oko od strane Edwardsa.

Edwards je dugo tražio i borbu protiv Jorgea Masvidala, no ''Gamebred'' je tada bio u igri za napasti pojas te mu Edwards nije bio zanimljiva opcija. Nakon dva uzastopna Masvidalova poraza protiv Usmana, stvari su se preokrenule i Leon Edwards sada je u boljoj situaciji kada je UFC-ova velter kategorija u pitanju. Jedno vrijeme ''Rocky'' je odbijao borbu protiv Masvidala, no meč je na koncu ipak ugovoren.

30-godišnjak iz Birminghama u razgovoru za MMA Hour objasnio je zašto je ipak prihvatio meč protiv Jorgea Masvidala.

''Došli su s pravom ponudom i stoga sam odlučio stati na kratko prije svoje prilike za titulu. Da, to je sto posto dio dogovora. Čak i prije nego su mi ponudili ovaj novac, rekao sam im kako ću odraditi ovu borbu za njih ukoliko ću dobiti priliku za napasti pojas nakon toga. Oni su pristali i stoga ću izaći tamo, pružit ću najbolji nastup u životu, a onda ću se boriti za pojas.''

Colby Covington i Kamaru Usman 06. studenog odradit će meč za prvaka velter kategorije. Edwards vjeruje kako je on idući na redu nakon toga te smatra kako niti jedan drugi borac u kategoriji ne zaslužuje tu priliku više od njega.

''Koje su im druge opcije uopće? Nema šanse da mogu izabrati nekog drugog. Kao što sam rekao, fokusiran sam na zadatak koji me čeka. Borim se protiv Masvidala u prosincu i savladat ću ga. To je borba koju sam htio dugo vremena. Jedva čekam ući u kavez i začepiti mu gubicu.'', dodao je ''Rocky''.

Naravno, Edwardsa čeka izuzetno težak zadatak. Jorge Masvidal jedan je od najboljih boraca kategorije i Leon ne smije previše razmišljati o ''title shotu'' prije nego li prođe veliku prepreku koju je prihvatio na svom putu ka vrhu velter kategorije.

Linker
27. travanj 2024 01:47