UFC

Leon Edwards: ‘Vjerovao sam da ću se boriti protiv Covingtona, ali opet je pobjegao‘

Leon Edwards
 screenshot (YouTube, UFC)
I dalje je Leon Edwards razočaran što je Colby Covington odbio borbu protiv njega

Nalazimo se u tjednu unutar kojeg bi Leon Edwards napokon trebao odraditi svoju prvu UFC borbu nakon ljeta 2019. godine. "Rocky" iza sebe ima turbulentno razdoblje, tijekom kojeg je zbog pandemije ostao bez borbe protiv Tyrona Woodleya, da bi nakon toga imao problema s dolaskom u SAD, zbog čega se nije mogao boriti u "pandemijskim" uvjetima te je čak uklonjen sa službenog rankinga. Ipak, tamo se vratio nakon što mu je ugovorena borba protiv Khamzata Chimaeva, koja je nakon toga tri puta otkazivana.

S osam pobjeda u nizu, Leon se nalazi na trećem mjestu ljestvice izazivača velter kategorije i već samo ugovaranje borbe protiv Chimaeva nije imao smisla, no borbu nije odbio. Isto tako nije odbio zamjenskog protivnika, Belala Muhammada, s kojim će se boriti nadolazećeg vikenda, iako se nadao jednom drugom protivniku. Već je zapravo prihvatio Colbyja Covingtona, no od "Chaosa" nije dočekao interes jednak njegovom.

"Vjerovao sam da će istupiti i boriti se, nadao sam se. Jako puno toga govori putem društvenih mreža, ali kad je vrijeme boriti se protiv pravi boraca, onda pobjegne i traži izlike. Ali, nisam bio šokiran, takav je njegov karakter. Ne želi se boriti protiv najboljih. Cilj mu je sjediti sa strane i čekati borbu za titulu, ne želi raditi za nju. No, tako je kako je", rekao je Edwards za MMA News.

Otkrio je i kako je to bila UFC-ova ideja čim je postalo očito kako Chimaev neće biti spreman te nakon što su odlučili da više neće odgađati Leonovu borbu, budući da mu je pauza već sada preduga.

"Pitali su me jesam li spreman boriti se protiv njega i odmah sam prihvatio. Nakon toga su njega upitali hoće li se boriti protiv mene i on je odmah odbio. To je bila cijela priča. Pokušali su to organizirati, navesti ga na borbu, no on ne želi. Rekao im je kako se želi boriti za titulu", objasnio je.

Ako savlada Muhammada, koji se u ovom trenutku nalazi na 13. mjestu ljestvice te je slavio u osam od posljednjih devet borbi, Edwards bi teoretski mogao skočiti jednu poziciju na ljestvici, odnosno preskočiti Gilberta Burnsa. Colby će vjerojatno ostati broj 1, a hoće li on biti idući za Usmana ili će ipak morati prihvatiti borbu, trebali bismo saznati uskoro.

Linker
02. svibanj 2024 07:19