UFC

(VIDEO) Henry Cejudo najavio povratak: ‘Njih dvojicu stvarno želim prebiti‘

Henry Cejudo
 Screenshot (YouTube, UFC)
Otprilike 10 mjeseci nakon objave prekida karijere, ‘Triple C‘ poručio je da se vraća u Octagon

Bivši dvostruki UFC-ov prvak Henry Cejudo najavio je povratak borbama. A koliko je ozbiljan u toj namjeri, tek ćemo vidjeti...

Zlatni olimpijac u hrvanju u MMA mirovinu se povukao još u svibnju 2020. godine i to nakon što je u Jacksonvilleu zaustavio Dominicka Cruza te tom prigodom po prvi puta obranio svoj pojas u bantam kategoriji.

Nedugo nakon što je objavio kraj karijere, Cejudo se odmah počeo poigravati s idejom povratka, a to se u ovim trenucima čini bliže no ikada.

Tijekom pojavljivanja na ESPN-ovom SportsNationu, Henry je vrlo jasno poručio da se vraća.

"Volio bih istovremeno ispred sebe imati Petra Yana i Aljamaina Curling-Sterling-Silvera. Njih dvojicu stvarno želim prebiti", rekao je Cejudo osvrćući se na prošlog vikenda održanu borbu u kojoj je Sterling nakon diskvalifikacije Yana postao novi prvak u bantam kategoriji.

"Budite u tijeku, Triple C se vraća" - dodao je 34-godišnji američki borac.

Povratak Cejuda definitivno bi UFC-u otvorio još nekoliko opcija i pitanje je kako bi Dana White i društvo postupili u tom slučaju. Bivši dvostruki prvak povukao se na svom vrhuncu i bilo bi teško ne ispuniti njegovu želju, no sve u ovim trenucima upućuje na to da je revanš Sterlinga i Yana ono što bi bilo ispravno organizirati. Pored toga, već se 'kuha' i meč za prvog izazivača između Coryja Sandhagena i T.J. Dillashawa što znači da bi se 'Triple C' mogao načekati. Osim ako mu UFC ne ispuni želju ili ponudi neku drugi atraktivnu borbu - primjerice meč za titulu u muha kategoriji u kojoj bi onda išao na uspješnijeg iz revanša Deivesona Figueireda i Brandona Morena.

Linker
25. travanj 2024 17:51