UFC

Li Jingliang uoči novog nastupa osvrnuo se na poraz od Chimaeva: ‘On je zapravo jako pametan borac‘

Li Jingliang i Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
14-rangirani izazivač UFC-ove velter kategorije nije nastupao još od desetog mjeseca protekle godine

Jako težak zadatak imao je ponajbolji kineski MMA borac Li Jingliang krajem desetog mjeseca protekle godine. UFC ga je dodijelio Khamzatu Chimaevu, a Jingliang trebao je biti ‘‘prvi pravi test‘‘ za Chimaeva.

Radilo se o prvom rangiranom protivniku s kojim se Khamzat trebao obračunati i očekivalo se da bi Kinez mogao pružiti puno bolji otpor od dotadašnjih Khamzatovih protivnika. Nažalost po Jinglianga, meč je trajao nešto dulje od tri minute, a Chimaev ga je gušenjem (RNC) ostavio bez svijesti.

Trenutno 14-rangirani izazivač UFC-ove velter kategorije ovog vikenda vratit će se u kavez, a protivnik će mu ovaj put biti Dagestanac Muslim Salikhov. Bit će to prvi nastup Jinglianga nakon poraza od Chimaeva, a kineski velteraš osvrnuo se na taj meč i uvjerljivi poraz.

‘‘Mislim da sam puno dobio tim porazom. Smatram da sam puno naučio. Iskustvo borbe s Khamzatom, mislim da više mogu naučiti iz takvih poraza nego iz pobjeda. Pet puta sam izgubio u UFC-u. Mislim da sam više naučio iz tih poraza nego iz svojih pobjeda unutar UFC-a‘‘, rekao je Jingliang na konferenciji za medije.

Nešto dužu pauzu uzeo je Jingliang unatoč činjenici da nije pretrpio teže ozljede u meču protiv Khamzata. Ipak, nakon takvog poraza, trebalo mu je nešto vremena za mentalni oporavak.

‘‘Nakon meča s Khamzatom, provodio sam vrijeme sa svojom obitelji zato što sam otac dvoje djece. Dakle više sam vremena provodio s obitelji, a nakon kineske Nove Godine, vratio sam se u Ameriku sa svojim timom i fokusirali smo se na trening kamp. Nadam se da ću odraditi još dva meča ove godine kako bi više toga pružio svojim fanovima.‘‘ objasnio je Jingliang koji želi biti što aktivnji, a zatim se ponovno osvrnuo na Chimaeva i njegove kvalitete.

‘‘Razumijem da je on borac na jako, jako visokoj razini. Ali mislim da još uvijek treba jedan ili dva meča kako bi dokazao da je materijal za prvaka. On je zapravo jako pametan borac i ima jako dobru strategiju. To je nešto što moram naučiti od njega.‘‘, istaknuo je Li.

34-godišnji kineski borac još od 2014. godine je unutar UFC-a. Deset pobjeda upisao je pod okriljem najjače svjetske MMA promocije, a poznat je po uzbudljivim mečevima i snažnom udarcu kojim nerijetko dolazi do pobjeda nokautom. Šest puta osvajao je bonus, a njegov meč protiv Muslima Salikhova jedan je od favorita za borbu večeri na predstojećem UFC on ABC 3 eventu.

Linker
23. travanj 2024 16:14