UFC

Li Jingliang želi završiti Chimaeva: ‘Ne vjerujem da će borba otići na odluku‘

Li Jingliang
 Screenshot (youtube, Ufc)
Borac iz Kine smatra kako posjeduje svestranost kojom će savladati čečenskog borca

Izuzetno težak posao čeka kineskog velteraša Li Jinglianga na UFC 267 priredbi koja će se održati 30. listopada. 33-godišnji ''Leech (pijavica)'' ulaznica je Khamzatu Chimaevu za Top 15 UFC-ove velter kategorije. Sjajni Čečen imat će najteži dosadašnji ispit kada se se suoči s 11-rangiranim izazivačem velter kategorije.

Khamzat Chimaev oduševio je MMA fanove tokom ljeta prošle godine, kada je u razmaku dva mjeseca upisao tri uvjerljive pobjede. Međutim, 27-godišnjak je imao velikih problema s koronavirusom te je izvan kaveza više od godinu dana. Sada je spreman na povratak i najveći meč dosadašnje karijere.

Li Jingliang u meč protiv Chimaeva ulazi kao veliki autsajder, a koeficijenti na njegovu pobjedu kreću se od 4.10 do 4.50. Ipak, opasni kineski borac ne vidi problem u ulozi autsajder. Naprotiv, on uživa u takvom statusu.

''Naviknut sam na ovo, da budem autsajder. Vjerujte u svoj tim, obitelj, svoje prijatelje i vjerujte u samog sebe. Na kraju dana, govorit će samo šake. Tuđa mišljenja nisu važna.'', rekao je Li u razgovoru za MMA Junkie.

Mnogi ovaj meč vide kao sukob stilova. Khamzat Chimaev sjajan je hrvač i grappler dok Li Jingliang preferira borbu u stojci. Ipak, borac iz Kine vjeruje kako može parirati i svojim grapplingom.

''Ovo je MMA. Ne radi se o jednoj stvari protiv druge. Ljudi koji su vidjeli samo moju stojku, nisu imali prilike vidjeti moj grappling. Jedva čekam pokazati vam svoj grappling.'', objasnio je Kinez.

Li Jingliang u svom posljednjem nastupu nokautirao je Santiaga Ponzinibbija krajem prve runde. Borbu su odradili u siječnju ove godine, a ''Leech'' želi ući u niz pobjeda prekidom i vjeruje kako njegov meč protiv Chimaeva neće ići na sudačku odluku.

''Ne vjerujem da će borba otići na odluku. Vjerujem da odlazimo s pobjedom. Ja imam sve (svestran sam).'', zaključio je opasni Jingliang.

Linker
23. travanj 2024 09:23