UFC

Calvin Kattar vraća se godinu dana nakon batina karijere, čeka ga fenomenalni Giga

Kattar vs. Holloway
 screenshot (YouTube, UFC)
Borba protiv Gige Chikadze održat će se na pet rundi i bit će Kattarov veliki povratak

Nikoga ne bi trebalo začuditi što je Calvin Kattar uzeo čak jednogodišnju pauzu od borbi nakon što je u siječnju ove godine poražen od Maxa Hollowaya, primivši najviše udaraca unutar jedne borbe u UFC povijesti. Hrabri borac perolake kategorije mogao je iz tog okršaja izaći ranije, ali ostao je hrabro do kraja. Slijedom toga je svakako najbolja odluka bila malo stati sa svime i vratiti se potpuno zdrav. Vjerujemo da je to napravio.

Povratak u Octagon odradit će točno godinu dana kasnije, još jednom u glavnoj borbi na pet rundi i još jednom protiv fenomenalnog borca. 15. siječnja predvodit će borbom protiv Gige Chikadzea prvu UFC-ovu priredbu u 2022. godini.

33-godišnji Chikadze (14-2, 7-0 UFC) posljednjim je pobjedama napravio popriličnu buru u kategoriji, a savladavši Edsona Barbozu tražio je i napad na titulu. Ipak, kako ga je ta pobjeda smjestila tek na osmo mjesto ljestvice izazivača, tako se tome nije mogao nadati. Svoju osmu pobjedu u nizu i dodatni uspon tražit će protiv Kattara, koji se nalazi na petom mjestu spomenutog poretka.

Kattar (22-5, 6-3 UFC) je zadržao dobru situaciju u kojoj s dvije pobjede može izboriti poziciju izazivača i pauza ga po tom pitanju nije previše koštala. Ako se vrati u svom najboljem izdanju, borba protiv Chikadzea mogla bi biti sjajan dvoboj vrhunskog karatea i po mnogima tehnički najboljeg boksa u cijelom UFC-u. Boksa koji protiv sjajnog Hollowaya nije upalio, no protiv puno drugih protivnika je.

Važna borba za perolaku kategoriju tako bi na sjajan način mogla otvoriti 2022. godinu u UFC-u.

Linker
20. travanj 2024 00:58