UFC

Londonski UFC dobio prvi meč! Roman Dolidze dobio što je tražio, čeka ga Marvin Vettori

Dolidze i Vettori

 Screenshot (youtube, Ufc)
Nedavno je uništio Hermanssona i zatražio top protivnika, tako da će Dolidzeu želja i biti ispunjena

Jedino što je do danas bilo službeno poznato kada je u pitanju UFC 286 priredba jest da će se održati u Londonu. Nagađalo se da će ju predvoditi Kamaru Usman i Leon Edwards, no kruže informacije kako od te borbe ipak neće biti ništa te da će priliku napasti Edwardsov pojas dobiti Masvidal.

No, danas je potvrđena i prva borba koja će se dogoditi na UFC 286 u Londonu. Radi se o borbi u srednjoj kategoriji između bivšeg izazivača Marvina Vettorija i Romana Dolidzea, a u narednom periodu će se ‘‘card‘‘ dodatno popunjavati. Dobro je krenulo.

Roman Dolidze već je preko dvije godine u UFC-u, no pažnju šire publike je privukao kada je početkom ovog mjeseca u ‘‘short notice‘‘ borbi uništio rangiranog Jacka Hermanssona. Nakon toga je Dolidze rekao da želi top deset protivnika, a želja će mu u trećem mjesecu biti i ostvarena.

Marvin Vettori je sredinom prošle godine napao titulu te ga je Israel Adesanya pobijedio nakon 5 rundi borbe, a Talijan se vratio pobjedom nad Paulom Costom u poluteškoj kategoriji jer Costa nije skinuo kilograme za tu borbu. Vettoriju to nije smetalo nego je prihvatio borbu u kategoriji više, a iz toga je izašao kao povjednik. Trenutno posljednji meč je odradio ove godine protiv Roberta Whittakera što je izgubio, tako da će sad tražiti povratak na pobjedničke staze.

Prvi je ovo službeno potvrđeni meč za UFC 286 koji se 18. ožujka (treći mjesec) održava u Londonu, tako da će uskoro priredba početi dobivati oblik.

Linker
25. travanj 2024 14:44