UFC

Loureda objavila novi sexy plesni video pa ušla u žestoku raspravu s UFC-ovom borkinjom

Valerie Loureda i Macy Chiasson
 Twitter | Instagram
Bellatorova borkinja Valerie Loureda u posljednje je vrijeme vrlo aktivna na platformi Tik Tok, gdje objavljuje plesne snimke, koje nerijetko podijeli i na drugim društvenim mrežama. Tako što nije se svidjelo njenoj kolegici iz UFC-a, Macy Chiasson, čiji je komentar započeo žestoku raspravu putem Twittera.

Valerie Loureda vrlo brzo je postigla ono što je Bellator očekivao kad ju je odvratio od olimpijskog sna i nagovorio na prelazak u MMA. Postala je najpoznatije žensko ime na njihovom rosteru, a taj status zadržava unatoč tek dvije odrađene borbe. Alat za to su joj društvene mreže na kojima ima veliki broj pratitelja, no čini se kako to smeta sve većem broju njenih kolegica.

U posljednje vrijeme posebno je aktivna na Tik Toku, gdje objavljuje često vrlo senzualne plesne snimke. Na posljednju takvu, uz koju je ostavila komentar "borim se za svoje dijamante", koju je dodala i na Twitter, reagirala je UFC-ova borkinja bantam kategorije i pobjednica Ultimate Fightera, Macy Chiasson.

"Ja ovo više ne mogu. Je li to poruka koju želimo nastaviti prenositi, ne samo našim budućim vođama nego i već ovako odvratnim ženomrscima? Borimo li se mi da bismo jednog dana bile uzori ili smo striptizete za muške fanove", napisala je Chiasson. Odgovor kojim se rasprava rasplamsala je brzo došao.

"Djevojko, ovime ne omalovažavaš samo druge žene nego i sebe. Tko kaže da išta radim za svoje muške pratitelje? Borim se otkako mi je dvije godine. Kao što ti imaš neke svoje druge interese, poput tetovaža, tako ja imam ples, jednostavno je", napisala joj je Loureda, da bi njena kolegica nastavila obrazložavati svoj stav.

"Ja podržavam želju da žene budu snažne i sexy, ali ovo nije to. Nosiš svoju MMA opremu i rukavice, nalaziš se u dvorani te imaš gumu za zube u ustima. Automatski time šalješ krivu poruku ljudima koji prate ovaj sport. Ono što ti pokazuješ nije ono što bi ženski MMA trebao biti", nastavila je Macy, da bi joj Loureda kratko odgovorila da ona samo dokazuje kako je moguće biti opaka i ženstvena u prvenstveno muškoj industriji.

"Ali, jesi li uistinu", uslijedio je komentar Chiasson: "Nekima od nas je stalo i do kvalitete ženskog sporta. Ti prodaješ sex, a ne MMA."

"Ja prodajem sex zbog toga što sam rođena s drugačijim tijelom i što sam hispanskog porijekla? Lol, borim se u kavezu jednako kao i ti, ali izvan kaveza sam ženstvena i takva sam rođena. Prestani s mržnjom", uslijedio je novi odgovor Lourede.

"Da, boriš se u kavezu, ali ne kao ja. I nemoj mi se obraćati kao da ne znam što znači biti ženstvena", bio je novi odgovor UFC-ove borkinje, na što ju je Loureda samo još jednom zamolila da prestane napadati žene koje pokušaju istaknuti tu ženstvenost, da bi uslijedio novi odgovor Chiasson:

"Gledajući po tome što govoriš, tvoje definicija izražavanja ženstvenosti je jako loša i to mi je tužno. Ponavljam, ne znaš ništa o mojoj ženstvenosti."

"Sjajno, ti ju prikazuj na svoj način, ja ću na svoj. Sretno u idućoj borbi", još je jednom nastavila svoj stav braniti Bellatorova zvijezda.

To je bio posljednji komentar od Lourede, kojim je ipak uspjela odvratiti Chiasson od daljnjih napada.

"Sjajno, i tebi isto. Možda da proslijediš ponešto te energije u trening pa te možda vidimo uskoro u UFC-u. Ja samo govorim u ime svih žena koje pokušavaju promovirati sport. Ali, govorim i u ime žena u globalu", posljednji je komentar na ovu temu koji je ostavila Chiasson.

Ovo nije prva kritika na račun djevojaka koje se pokušavaju promovirati putem nekih drugih atributa, a čini se da su u posljednje vrijeme isti sve češći. No, nije li to tako u apsolutno svakom ženskom sportu? Ona koja ima potencijala doći do fanova izvan borilišta ili terena na koje nastupa, najčešće će to pokušati i iskoristiti.

Linker
12. travanj 2024 22:08