UFC

Luke Rockhold nahvalio Adesanyu: ‘Odradio je posao poput gangstera, definitivno me motivirao‘

Luke Rockhold

 Screenshot (youtube, Bkfc)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije pronašao je inspiraciju u pobjedi Israela Adesanye

Nakon duge i vrlo uspješne MMA karijere, Luke Rockhold krajem ovog mjeseca okušat će se u boksu bez rukavica (‘bare knuckle‘). Protivnik će mu biti Mike Perry, a mnoge zanima kako će se Rockhold snaći u tom sportu.

Rockhold je poznat kao borac koji je pretrpio nekoliko teških nokauta u MMA-u i mnogi ga smatraju borcem ‘‘staklene brade‘‘. Treba ipak uzeti u obzir da je Rockhold gubio nokautom od zastrašujućih udarača poput Yoela Romera i Jana Blachowicza, ali i od Michaela Bispinga koji nije poznat kao vrsni nokauter.

Mike Perry s druge strane je tehnički osjetno lošiji borac od Lukea Rockholda, ali radi se o mlađem, čvršćem i gladnijem borcu. Perry je borac koji se uvijek dolazi otvoreno potući i jako teško ga je zaustaviti prekidom. Bit će to klasični obračun dvojice boraca različitih stilova, a 29. travnja (četvrti mjesec) čeka nas taj meč. Rockhold je gostujući na ‘‘Submission Radiu‘‘ otkrio kako je posebnu inspiraciju dobio gledajući Israela Adesanyu u meču protiv Alexa Pereire na UFC 287 eventu.

‘‘Pogledajte što je ‘Izzy‘ napravio. Svi su ga otpisivali, svi to rade, a on je istupio i odradio svoj posao. Tko god je pravi, opasni tip, napravit će taj iskorak i dokazat će ljudima da su u krivu, te će iskoristiti sve to kao nešto što ih motivira i gura. Drugi ljudi sjede sa strane, pričaju sranja i šire mržnju. Muka mi je od takvih tipova. Ja također volim pljunuti takvima u facu.‘‘, poručio je Rockhold, a zatim je dodao:

‘‘Nema sumnje da me ‘Izzy‘ motivirao, ali mislim da sam i ja inspirirao njega dok je on bio mlađi. Inspiraciju možete izvlačiti iz mnogih. On je ovo odradio poput pravog gangstera. Bio je super gangster. Perfektan nastup je odradio.‘‘, nahvalio je Rockholda prvaka UFC-ove srednje kategorije.

Osvrnuo se Rockhold i na one koji sumnjaju u njegovu bradu. Upravo to su kritičari koje Rockhold planira ušutkati, a poručio im je da je već protiv Paula Coste dokazao da može primati udarce moćnih udarača.

Dobro je vidjeti Rockholda ovako motiviranog i nadamo se da će pružiti odličan meč protiv Mikea Perryja, jer Perry dolazi skinuti skalp i Rockholdovu glavu s ramena.

Linker
03. svibanj 2024 14:50