UFC

Luke Rockhold ne vjeruje u Jareda Cannoniera: ‘Dajem mu 20 posto šanse protiv Adesanye‘

Jared Cannonier

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije ne vidi kako će se Cannonier nositi s prvakom

Početkom sedmog mjeseca, UFC priprema sjajan UFC 276 event. Israel Adesanya i Jared Cannonier predvodit će tu priredbu, a ulog je titula prvaka UFC-ove srednje kategorije.

Adesanya će tražiti svoju petu obranu pojasa u toj kategoriji, dok Jareda Cannoniera čeka najveći meč u dosadašnjoj karijeri. Izzy je prema mišljenju kladionica veliki favorit u ovom meču. Koeficijent na njegovu pobjedu u prosjeku iznosi oko 1.30, dok je 3.80 koeficijent na pobjedu Cannoniera.

Čini se kako niti neki od boraca ne daju previše šanse Cannonieru. Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije, Luke Rockhold, gostujući na Submission Radiju, otkrio je koliko šansi daje Cannonieru u tom meču.

''Cannonier ima 20 posto šanse, posjeduje udaračku (nokautersku) šansu. Israel je tako dug i učinkovit, sjajno izbjegava udarce takvih udarača. Bori se iz raznoraznih kuteva. Cannonieru će biti teški nositi se sa snažnim kickovima, rušenjima i svime ostalim. Ipak, nikad se ne zna, Cannonier je čvrst tip.'', rekao je Rockhold.

Luke smatra da Cannonier do pobjede može doći samo ako pogodi takozvani ''lucky punch''. Dojam je kako i kladionice vide taj meč na takav način. Cannnonier je borac koji kao i Adesanya preferira stojku, a Izzy se dosad pokazao neprikosnovenim po tom pitanju.

Što se Rockholda tiče, njega 20. kolovoza (osmi mjesec) čeka borba protiv četvrtorangiranog izazivača Paula Coste. Pobijedi li Luke u tom meču, doći će jako blizu samom vrhu kategorije.

Linker
23. travanj 2024 08:19