UFC

Trener Israela Adesanye nada se pobjedi Stricklanda nad Pereirom, a objasnio je i zašto

Israel Adesanya i Alex Pereira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Eugene Bareman nada se kako će njegov borac dobiti jasnog izazivača nakon meča Stricklanda i Pereire

Velik interes privukao je prošlogodišnji dolazak Alexa Pereire u UFC. Brazilac je došao u najjaču svjetsku MMA promociju s tri pobjede i jednim porazom iza sebe, barem kada je MMA u pitanju.

Naravno da se ne radi o ničem impresivnom, ali Alex Pereira jedan je od najboljih kickboksača svijeta kroz posljednjih pet godina. Brazilac je osvajao pojas u dvama Gloryjevim kategorijama (srednja i poluteška), a ćetiri godine bio je neporažen (2017. - 2021.).

Ne samo da je Pereira pobjeđivao, nego je to radio na spektakularne načine. Veliku pažnju UFC-ovih fanova privukao je činjenicom da u kickboksu ima dvije pobjede nad Adesanyom, prvakom UFC-ove srednje kategorije.

Pereira je Izzyja pobijedio 2016. i 2017. godine, a u drugom meču uspio ga je nokautirati. Pereira je jedini borac koji je ikada nokautirao Adesanyu, iako je Izzy odradio preko 100 profesionalnih mečeva kad se zbroje kickboks i MMA nastupi.

Pereira je brzo došao do dvije pobjede pod okriljem UFC-a, ali protiv nerangiranih protivnika. Pomalo je nevjerojatno da ga je UFC nakon toga upario s četvrtorangiranim Seanom Stricklandom, ali očito je što promocija pokušava napraviti.

Adesanya je gotovo pa počistio kategoriju i stoga čelnici promocije dopuštaju Pereiri da preskoči niz stepenica. Sean Strickland borac je koji preferira borbu u stojci i stilski bi trebao odgovoriti Pereiri. Pobijedi li Pereira četvrtorangiranog izazivača, imat će solidan argument za ''title shot''. Ako se pita Eugenea Baremana, trenera Israela Adesanye, Pereiri pobjeda nad Stricklandom nije dovoljna za napasti titulu.

''Bilo bi dobro da Strickland pobijedi, jer Strickland je napravio dovoljno da zasluži borbu za titulu. Pereiru čeka još posla u slučaju da pobijedi'', rekao je Bareman za Submission Radio.

Glavni trener dvorane City Kickboxing nije bio u Izzyjevom kutu prilikom poraza od Pereire i stoga nije previše motiviran nekakvom ''osvetom'', niti ima nešto osobno protiv Pereire. Jednostavno smatra da mora još nekoliko pobjeda upisati prije napada na pojas.

''Nisam bio uključen u taj meč (između Pereire i Adesanye). Nemam nekakvu naročitu potrebu da pobijedimo Pereiru, zato što smo prije gubili od njega. Adesanya je pošteno izgubio te mečeve i to je život borca. Dakle, ja nemam potrebu za osvetom, ali Israel možda ima. Međutim, mislim da ga to ne zabrinjava. Pereira je samo još jedan od mnogih boraca koji pokušavaju postati prvakom. Pobjedi Stricklanda se nadam zato što bi onda imali jasnog izazivača. U slučaju da Pereira pobijedi, vjerojatno će morati pobijediti još nekog. Ako Strickland dođe do pobjede, možemo odraditi taj meč već osam tjedana kasnije.'', rekao je Bareman.

Strickland i Pereira borit će se 2. srpnja (sedmi mjesec) na istom eventu u sklopu kojeg će Adesanya braniti pojas protiv Jareda Cannoniera. Adesanya preferira biti što aktivniji, kao i Strickland pa stoga u slučaju njihovih pobjeda, ne treba čuditi ako se uistinu obračunaju samo osam tjedana kasnije. Naravno, Jared Cannonier i Alex Pereira dat će sve od sebe da im pomrse planove.

Linker
28. travanj 2024 02:12