UFC

MacKenzie Dern će pobjedu iskupljenja tražiti na velikoj priredbi u travnju

MacKenzie Dern

 Avalon/Avalon/Profimedia
Popularna borkinje prošle je godine grubo prizemljena u svom pohodu na UFC titulu

Činilo se kako će 2021. godina biti godina MacKenzie Dern. Najuspješnija grapplerica u povijesti, koja je relativno uspješno prešla u MMA, iza sebe je imala trudnoću i porod, ali najvažnije je to što je ostavila sve ranije loše navike te se posvetila obitelji i treningu. Poznati trener Jason Parillo počeo je raditi s njom po pitanju borbe na nogama, a onda je ona sredine 2020. godine počela redati pobjede uz bonuse za najbolje izvedbe priredbi na kojima je nastupila. Naslagala ih je četiri, od čega tri prekidom.

Sve je izgledalo sjajno do listopada prošle godine, kad je došla na red najveća borba njene dotadašnje karijere, protiv Marine Rodriguez. Glavna borba priredbe u Las Vegasu i prilika za izboriti napad na titulu. Trebalo je samo pobijediti. No, pokazalo se da još uvijek nije dovoljno borilački zrela za to. 28-godišnja MacKenzie pokazala je veliku želju, ali rezultata nije bilo. Izdržala je pet rundi, no morala je svojoj protivnici priznati da je bila bolja te se krenuti pripremati na ono što će joj biti popravni ispit.

Njega je sad ugovorila i to za UFC 273 priredbu, koja se održava 9. travnja. Tamo će se Dern (11-2, 6-2 UFC) boriti protiv jedne od najiskusnijih borkinja na cijelom UFC rosteru, Tecije Torres (13-5, 9-5 UFC).

Torres je u UFC-u još otkako u promociji postoji ženska slamka kategorije te je njen put imao uspona i padova. Dolazila je u situaciju gdje bi postala kandidatkinja za napad na titulu, no onda bi posrnula. Sad je ponovno u sličnoj situaciji, budući da se nalazi u nizu od tri pobjede. Svakako vrijedi spomenuti da je istovremeno počela njegovati drugu sportsku karijeru, onu u body buildingu te za sada nije došla u situacija da jedna negativno djeluje na onu drugu.

"Tony Tornado" će se nadati kako ovog puta može preskočiti dosadašnju redovno pretešku prepreke, ali će za to morati zadržati borbu na nogama. Rijetko koja djevojka uspijeva parirati Dern ako završe na podu. Srećom, imat će jako dobar primjer u onome što je radila Rodriguez, samo je pitanje hoće li i Tecia tako što znati provesti u djelo.

Tecia Torres trenutno se nalazi na sedmom mjestu ljestvice izazivačica UFC-ove slamka kategorije, dok je Dern dvije pozicije ispred nje.

Svakako vrijedi spomenuti još jedan podatak. Za razliku od Dern, koja teži tome da borbe završava prekidom, samo dvije borbe u Tecijinoj karijeri nisu otišle sve do sudačke odluke. Bit će zanimljivo vidjeti čiji stil borbe će prevladati u ovom slučaju.

Linker
17. travanj 2024 10:24