Ostalo

Predsjednik ONE-a bi se volio boriti protiv Dane Whitea: ‘On ne zna ništa o borilačkim vještinama‘

Chatri Sityodtong

 Sipa USA/ddp USA/Profimedia
Chatri Sityodtong čovjek je u konstantnom borilačkom treningu

ONE Championship apsolutni je vladar borilačke scene u Aziji. Rizin i druge promocije ne mogu im prići niti blizu. Zapravo, singapurski gigant im sve više odmiče kvalitetom priredbi, produkcije te samog rostera. Po mnogima su drugi najveća borilačka promocija svijeta, odmah iza UFC-a. Rekli bi se da po financijskom prihodu vjerojatno i jesu.

UFC-u naravno ne mogu parirati na globalnoj sceni, no mogu tu i tamo bocnuti najveću svjetsku promociju, kao što su sad napravili putem Instagrama. Tamo su prije tjedna postavili video snimku treninga predsjednika promocije, Chatrija Sityodtong uz pitanje želi li tko vidjeti borbu Chatrija protiv Dane Whitea.

Naravno da je snimka rezultirala raznim reakcijama, većinom pozitivnim pa je sve zanimalo kakav je zapravo stav Chatrija prema tome i zašto je takav video od strane njegovog PR-a tima postavljen. MMA Fighting uspio je doći do njega, upitavši ga ima li nešto osobno protiv Whitea, budući da je video postavljen uz takvo pitanje.

"On je nevjerojatan biznismen. Ne mogu se složiti s načinom na koji odrađuje stvari, no očito je kako je UFC izgradio u fenomenalnu kompaniju. Tu nema nikakvog ali ili zašto. No, mislim da on ne zna ništa o borilačkim vještinama. Mislim da ne zna ništa o samim borbama. On je fan i tu se mi razlikujemo. Ja dolazim iz borilačke zajednice i zbog toga imam svoj način kako se ponašam prema borcima, a to je poprilično drugačije od onoga kako to on radi. Ako nikad nisi primio udarac ili bio ugušen, puno ti je lakše javno vrijeđati ljude. No, ako treniraš cijeli život, onda to ne radiš. Ne mogu respektirati način na koji se on odnosi prema borcima", rekao je Chatri, onda i odgovorivši kako protiv borbe nema ništa, no ne izuzetno protiv Whitea, nego općenito:

"Ja sam borac cijeli život. 35 godina treniram muay thai i imam smeđi jiu-jitsu pojas. Treniram pet ili šest puta tjedno. Ako bi se ponudila borba protiv nekoga moje dobi, zašto ne? 50 mi je godina, ove godine ću navršiti 51. Svaki dan treniram sat ili dva, tako da mogu to."

Otkrio je i kako je već ranije bilo govora o tome da on sam uđe u borilište svoje promocije, no nisu osmislili soluciju u kojoj bi to bilo dovoljno zanimljivo da bi se isplatilo i provesti.

Još su se kratko osvrnuli na to kako UFC konstantno ima problema s nezadovoljstvom boraca, dok se to kod njegovih članova rostera baš ne primijeti. Tako je došlo pitanje je li ih uistinu bolje plaćaju ili ovi jednostavno nemaju potrebu s nezadovoljstvom istupati u javnost.

"Mislim da se naši borci ne bune. Imamo dobar odnos sa svima. Naravno, ima uvijek onih koji se neće složiti, ali ja bih rekao da smo u jako dobrim odnosima s 95 posto našeg rostera. Ne mogu to uvijek biti svi. No, brinem se za to da budemo tržište na vrhu u svim sportovima koje radimo. Zato su Demetrious Johnson, Eddie Alvarez i Sage Northcutt došli kod nas. Zbog toga su svi naši prvaci zadovoljni. Uvijek ima onih koji misle da ih se treba platiti više. I ako to ima smisla, mi ćemo to napraviti. Naš način poslovanja je takav da uvijek pokušavamo naći pozitivno rješenje za obje strane. Ako borci pokažu da vrijede, platit ćemo ih", zaključio je Chatri.

Linker
25. travanj 2024 22:22