UFC

MacKenzie Dern dobila svoj prvi ‘main event‘: Novu veliku žensku zvijezdu čeka opasna Brazilka

Mackenzie Dern
 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Dvije potencijalne izazivačice za UFC titulu slamka kategorije uparene su u međusobnu borbu

Od početka prošle godine započelo je razdoblje u kojem smo dobili potvrdu kako MacKenzie Dern (11-1, 6-1 UFC) nije bez razloga pri dolasku u UFC prozvana novom ženskom superzvijezdom za razdoblje koje dolazi. Ovoj 28-godišnjakinji, koja je prije 24. rođendana osvojila sve što se u grapplingu i BJJ-u može osvojiti, trebalo je ponešto vremena da se snađe i prepozna u onome što MMA traži od nje, no posljednjim je nastupima potvrdila kako je itekako spremna za sve što se stavi ispred nje.

Četiri pobjede u nizu, od čega je do tri došla prekidom, potvrda su svega gore navedenog, ali još važniji je dojam kako je do istih došla. Rad s Jasonom Parillom doveo je do izuzetnog napretka u borbi na nogama, dok je za parter već odavno jasno kako će se rijetko koja djevojka tamo dobro provesti s njom. Kvalitetu je potvrdila travanjskom pobjedom nad Ninom Nunes, nakon koje se našla na šestom mjestu rang ljestvice kategorije.

Priliku za dodatni napredak MacKenzie će imati borbom protiv djevojke plasirane jednu poziciju iznad nje. Riječ je o Marini Rodriguez (14-1-2, 4-1-2 UFC). Ona se trenutno nalazi u nizu od dvije pobjede te dolazi iza svog prvog "main eventa" i pobjede nad Michelle Waterson. Jedini poraz u dosadašnjoj karijeri doživjela je podijeljenom odlukom od Carle Esparze, a zanimljivo je navesti kako ima i dvije neodlučene borbe, i to kao jedina borkinja ili borac u UFC povijesti. Kod te obje borbe smatrala se zakinutom za pobjedu.

Njih dvije predvodit će UFC Fight Night 196, koji se održava 9. listopada. Bit će to borba kojom će pobjednica vjerojatno doći do jedne pobjede od napada na titulu, ali nije isključeno niti da impresivan način trijumfa dovede i do instantne pozicije izazivačice.

Kad pogledamo širu sliku, imamo duel vrhunske grapplerice protiv muay thai borkinje, no obje su u posljednjim borbama prezentirale napredak u onome što im se nametalo kao najveći nedostatak. Tako će ovo biti sjajan ispit za obje borkinje, a pobjednicu svakako čeka velika nagrada.

Linker
25. travanj 2024 07:49