UFC

Magny nakon pobjede i rekorda nije iznenadio prozivkom, ponovno je zatražio Chimaeva

Neil Magny

 screenshot (YouTube, UFC)
Ponešto teže nego što se očekivalo došao je Magny do rekordne UFC pobjede

Savladavši Maxa Griffina, podijeljenom odlukom sudaca na posljednje održanoj UFC priredbi, Neil Magny izjednačio je rekord po mnogima najvećeg borca svih vremena, Georgesa St-Pierrea. Radi se o rekordu po pitanju najviše pobjeda u UFC-ovoj velter kategoriji, kakvih sad obojica imaju po 19.

Magny je već dugo vremena član UFC-a i postigao je neke impresivne rezultate. Jedan je od tek trojice boraca koji su pobijedili u Octagonu pet puta unutar jedne kalendarske godine. Ali, on se ističe po još jednom podatku. Jedini je borac koji konstantno proziva Khamzata Chimaeva, još od ljeta 2020. godine kad se ovaj spektakularno ukazao na Fight Islandu. Automatski je time poništio tvrdnju kako se protiv "Borza" nitko ne želi boriti, no ta borba nije mu do danas ugovorena.

Zbog toga ne treba čuditi što je Magny još jednom odlučio istog borca prozvati. Nakon pete pobjede u posljednjih šest nastupa, do sada devetoplasirani UFC-ov velteraš nije dvojio. Ipak, na konferenciji za medije malo je spustio loptu na zemlju, otkrivši kako su mu neke stvari ipak prioritetnije.

"Uvijek mislim na to kako želim rangiranog protivnika, kako želim ovo ili ono. No, život je najveći motivator. Pogledam u ogledalo i pitam samog sebe tko ja dovraga mislim da jesam? Imam sina i obitelj za koje trebam prihoditi. Nemam mogućnost biti netko tko bira. Moj je posao doći ovdje i odraditi što je potrebno. Imam obitelj i nisam netko tko može čekati", izjavio je Magny, koji bi prema svemu sudeći ipak trebao dobiti rangiranog protivnika, no teško će to biti Chimaev, posebno ako u skorašnjem nastupu savlada Gilberta Burnsa.

"Da mogu birati definitivno bih odabrao Top 5 borca ovog istog trenutka, no ne mogu ih čekati. Vidio sam lude stvari, vidio sam Islama Makhacheva gdje se bori protiv Bobbyja Greena, borca koji nije rangiran, pa skoči za jedno mjesto na ljestvici. Ako trebam pobjeđivati jednog po jednog i penjati se mjesto po mjesto, sve dok ne dođem do Top 5, neka bude tako. Moj je posao pojavljivati se na borbama", potvrdio je.

Magny ovo misli apsolutno ozbiljno, budući da je on svakako jedan od aktivnijih UFC boraca. Borbu nikad nije odbio, a više puta je spremno uskočio i kao zamjena. Borac kakvog matchmakeri najviše vole, a mi vjerujemo da ćemo već ovog ljeta pratiti njegov napad na jubilarnu 20. pobjedu.

Linker
18. travanj 2024 04:35