UFC

Magomed Ankalaev nakon nove pobjede: ‘Vidjet ćemo hoće li netko sad spomenuti moje ime!‘

Magomed Ankalaev
 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Nezaustavljivo Magomed Ankalaev gradi put prema UFC-ovom poluteškaškom tronu

Magomed Ankalaev upisao je na UFC 267 priredbi svoju sedmu UFC pobjedu u nizu. Tek kiks iz debi borbe protiv Paula Craiga mrlja je na njegovoj impresivnoj karijeri, u kojoj drži omjer 16-1. Volkan Oezdemir bio je do sada njegov najozbiljniji protivnik u Octagonu, a tu borbu Dagestanac je odradio uvjerljivo. Upitan o tome kako je zadovoljan svojim nastupom, na konferenciji za medije nakon priredbe rekao je da je najvažnije to što je ostvario pobjedu.

"Pobjeda je pobjeda i ja sam u globalu sretan. Napravio sam pogrešku u prvoj rundi, dogovor je bio na radimo izmjene na kratkoj distanci. Pogodio me tada i osjetio sam to pa smo se prilagodili borbi i odradili kako je trebalo. Imao sam plan i morao sam ga se držati", rekao je Ankalaev.

Prije ove borbe on se nalazio na sedmom mjestu ljestvice poluteške kategorije, dok je Oezdemir bio jedno mjesto ispred njega. Tako je svoju poziciju on zapravo branio, no moglo bi se dogoditi da skoči i koju poziciju prema vrhu.

Tako se postavlja pitanje tko bi mogao biti njegov idući protivnik, posebno zbog činjenice što trenutno ima najduži niz pobjeda u cijeloj kategoriji. Ako uzmemo u obzir da je Jan Blachowicz tek ostao bez titule te da Jiri Prochazka već razmišlja o Gloveru Teixeiri, možemo vidjeti kako su ispred njega Aleksandar Rakić, Anthony Smith, Thiago Santos i Dominick Reyes, koji je u negativnom nizu pa teško da je kandidat za neku takvu borbu.

Do sada Ankalaeva drugi borci nisu spominjali, a on bi uistinu volio da ga se prozove i da na taj način vidi tko ga smatra pravom prijetnjom. Zbog toga on niti nije sam odlučio prozvati nikoga, nego je izazvao sve da to naprave njemu.

"Ne znam što reći. Moj cilj je konstantno isti, to je titula. Vidjet ćemo hoće li netko spomenuti moje ime ovog puta", rekao je na kraju.

Nije u ovom trenutku isključena njegova borba protiv Aleksandra Rakića, ukoliko UFC odluči Ankalaeva odmah baciti u vatru, to možda izgleda čak i realnije od okršaja protiv Santosa ili Smitha, posebno jer je Rakić spomenutu obojicu savladao. Zanimljiv je posao pred UFC-ovim matchmakerima.

Linker
07. svibanj 2024 15:07