UFC

Magomed Ankalaev nastavlja pohod ka vrhu: Thiago Santos njegov je idući protivnik

Magomed Ankalaev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ponajbolji borac poluteške kategorije tražit će osmu pobjedu zaredom

Zanimljiv meč u poluteškoj kategoriji ugovorili su UFC-ovi matchmakeri. Šestorangirani izazivač Magomed Ankalaev (16-1-0, 7-1 UFC) borit će se protiv petorangiranog izazivača Thiaga Santosa (22-9-0, 14-8 UFC). Iako se pri vrhu kategorije uglavnom priča o Jiriju Prochazki i Aleksandru Rakiću kao idućim izazivačima, Magomed Ankalaev sa strane marljivo radi i pobjedom protiv Santosa doći će do osmog slavlja zaredom.

Dva meča odradio je 29-godišnji Dagestanac ove godine. Jednoglasnim odlukama savladao je Nikitu Krylova i Volkana Oezdemira, a posljednji put smo ga gledali prije nešto više od dva tjedna, na UFC 267 priredbi. Ankalaev je posljednji i ujedno jedini poraz u karijeri doživio 2018. godine, u svom UFC debiju. Iako je dominirao cijelom borbom, Magomed je ipak izgubio od Paula Craiga. Točno sekundu prije kraja, škotski majstor partera savladao je Ankalaeva ‘‘trokut gušenjem‘‘. Ipak, Ankalaev se nije dao sputati tim porazom i nešto više od tri godine kasnije, jako je blizu samom vrhu kategorije.

Thiago Santos s druge strane veteran je u UFC-u. Bivši izazivač za pojas poluteške kategorije ne proživljava najbolje dane karijere nakon poraza od Jona Jonesa u meču za titulu prvaka. Upisao je Santos poraze od Teixeire i Rakića nakon toga, no početkom desetog mjeseca, u trenutno posljednjem nastupu, ‘‘Marreta‘‘ je savladao Johnnyja Walkera jednoglasnom odlukom. Brazilac se i dalje nada još jednoj prilici za napasti pojas, a Magomed Ankalaev bit će pravi test njegovih mogućnosti.

Inače, meč između Ankalaeva i Santosa nije još službeno potvrđen, no izvori koji su potvrdili ovu borbu ESPN-u inzistirali su da ostanu anonimni. Portal MMA Junkie također se informirao kod nekoliko pouzdanih izvora i sve informacije govore kako ćemo ovu borbu gledati. Ipak, neko vrijeme ćemo čekati na ovaj meč, jer planirani datum održavanja je tek u trećem mjesecu iduće godine, točnije 12. ožujka. Santos i Ankalaev trebali bi predvoditi taj event, no trenutno nije poznata lokacija niti nešto više o toj priredbi, što je i logično s obzirom na vremenski period koji nas dijeli od te priredbe.

Linker
19. travanj 2024 11:42