UFC

Magomed Ankalaev o napadu na titulu: ‘Išao sam korak po korak i ništa drugo im nije preostalo‘

Magomed Ankalaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sjajni dagestanski poluteškaš ovog vikenda nastupit će u najvećoj borbi svoje dosadašnje karijere

Devet pobjeda zaredom nije bilo dovoljno Magomedu Ankalaevu da ga UFC nagradi napadom na titulu u poluteškoj kategoriji. Unatoč fantastičnom nizu i odličnim nastupima koje pruža pod okriljem UFC-a, Ankalaev je morao odraditi i meč protiv Jana Blachowicza prije eventualnog napada na titulu.

Međutim, često se kaže ‘‘dok jednom ne smrkne, drugom ne svane‘‘, a to se dogodilo u slučaju Magomeda Ankalaeva. Jiri Prochazka, donedavni prvak UFC-ove poluteške kategorije morao je otkazati svoj nastup na UFC 282 eventu zbog teške ozljede ramena, a usput se odrekao i titule UFC-ovog prvaka poluteške kategorije. Spletom okolnosti, borba Magomeda Ankalaeva i Jana Blachowicza bit će meč za titulu u poluteškoj kategoriji. Ankalaev je više nego sretan zbog prilike da osvoji pojas.

‘‘Taj dan konačno stiže, dan koji smo svi čekali tako dugo. U subotu ćemo pokazati koliko vrijedimo i osvojit ćemo ono što nam pripada.‘‘, rekao je Ankalaev, referirajući se na sebe i svoj tim, a zatim je nastavio na konferenciji za medije.

‘‘Išao sam doslovno korak po korak. Znao sam da ćemo doći do točke gdje im neće preostati ništa drugo, osim da mi daju ‘title shot.‘‘‘, pojasnio je Ankalaev.

Njegov protivnik Jan Blachowicz osjetno je iskusniji, a Poljak zna kako se osvaja titula. 2020. godine nokautirao je Dominicka Reyesa i postao je prvakom UFC-ove poluteške kategorije. Jan je tada bio u svojevrsnom nokauterskom nizu, a pod njegovim udarcima padali su i Corey Anderson te Luke Rockhold. Svojevrsni ‘‘Polish Power (‘Poljska moć‘)‘‘ postao je zaštitni znak Jana Blachowicza, ali u porazu protiv Glovera Teixeire prošle godine, Blachowicz je pojasnio da mu je ‘‘Polish Power‘‘ vjerojatno ostao u svlačionici. Ankalaev je istaknuo da ‘‘Polish Power‘‘ neće funkcionirati u ranim nedjeljnim satima, ali Blachowicza cijeni kao borca.

‘‘Ne mogu reći ništa loše o njemu kao protivniku. On je odličan borac i sjajan tip. Ali ova borba moj je san. Ovo je moja prilika i učinit ću sve što je potrebno da izađem iz kaveza s titulom. Kad osvojim titulu, neću bježati. Ostat ću na mjestu i čekat ću na bilo koga tko je spreman boriti se. Potrudit ću se da se borim što je češće moguće.‘‘, rekao je Ankalaev.

Često slušamo takvu priču od mnogih boraca, ali ploča se okrene onda kad postanu prvaci. Nadamo se da Ankalaev u slučaju osvajanja titule neće biti jedan od takvih, nego će ostati dosljedan svojoj riječi.

Linker
18. travanj 2024 18:35