UFC

Magomedsharipov najavio gdje će odraditi iduću borbu, protivnika je lako pretpostaviti

Zabit Magomedsharipov
 screenshot/Youtube
Zabit Magomedsharipov otkrio je kad i gdje će odraditi svoju iduću borbu. Protivnika nije imenovao, no iz onog što je rekao je lako zaključiti kako će to vjerojatno biti Brian Ortega.

Nakon što je u studenom prošle godine Zabit Magomedsharipov (18-1, 6-0 UFC) savladao Calvina Kattara, postalo je jasno da je time izrazio svoju kandidaturu za skorašnji napad na UFC-ovu titulu perolake kategorije. Ipak, konkurencija u vrhu je žestoka, a što se tiče borbe za titulu, trenutno se radi na revanšu između Alexandra Volkanovskog i Maxa Hollowaya. Tako će Magomedsharipov, koji se nalazi na trećem mjestu ljestvice izazivača, morati odraditi neku drugu borbu.

Twitter profil MMARusContext, koji se bavi prevođenjem ruskih MMA objava na engleski jezik, prenio je tako njegovu posljednju objavu. Tamo je Zabit otkrio kako bi svoj idući nastup trebao odraditi na UFC 249 priredbi, koja se predvođena borbom Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona održava 18. travnja. Protivnika nije naveo, ali je rekao kako je to netko iz Top 5.

Vrlo jednostavnom računicom zaključilo se tko bi to trebao biti. Naime, Volkanovski i Holloway nisu jer se bore međusobno, a gotovo sigurno to nisu Yair Rodriguez i Chan Sung Jung. Dakle, po toj logici preostaje Brian Ortega. O njihovoj borbi već se ranije govorilo pa čak je prošle godine bila i najavljivana za UFC 240 priredbu. Do toga ipak nije došlo i sad se očekuje kako bi njih dvojica uskoro trebali biti upareni. Što se tiče Ortege, on se nije borio od prosinca 2018. godine i neuspješnog napada na titulu protiv Maxa Hollowaya.

Linker
05. svibanj 2024 22:32