UFC

Magomedsharipov otkrio kako se neće boriti 29. kolovoza: 'Nema zainteresiranih protivnika!'

Zabit Magomedsharipov
 Instagram
Zabit Magomedsharipov se povukao iz glavne borbe UFC Fight Nighta planiranog za 29. kolovoza

Nakon što je Yair Rodriguez otkazao borbu protiv Zabita Magomedsharipova, koja se trebala održati 29. kolovoza u glavnoj borbi UFC Fight Nighta, dagestanski borac otkrio je kako se i on povlači iz iste, budući da mu UFC do sada nije ponudio adekvatnog zamjenskog protivnika.

To je otkrio putem svoje današnje objave na Instagramu, dodavši kako ostaje u Rusiji pripremati se za borbu koju će mu promocija ponuditi, a koja će zadovoljiti njegove interese.

"Želio bih objaviti kako se moja borba neće održati 29. kolovoza. Nakon što je Rodriguez odustao, nije mi ponuđen niti jedan Top 5 protivnik, a sve ispod toga je korak unazad. Tražio sam borbu za titulu ili borbu protiv nekoga čije će mi ime imati smisla. Nije bilo prijedloga pa smo završili svoj kamp i vratili se u Rusiju. Po drugi put u nizu, UFC mi prekida pripreme u završnoj fazi", napisao je Zabit na ruskom jeziku.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Ас-саляму ‘аляйкум приветствую всех! Хочу сообщить, что моего боя 29 августа не будет. Родригез соскочил, из топ-5 на замену никого не предложили. Драться с теми, кто ещё ниже в рейтинге, это шаг назад. Я просил или бой за пояс или бой с каким-нибудь интересным для меня соперником с именем. Предложений не последовало, так что мы сворачиваем наш лагерь и возвращаемся в Россию. Уже второй раз подряд @ufc обламывает подготовку на завершающем этапе. Спасибо всем, кто поддерживал и ждал этого боя. Мы с командой делали все от нас зависящее @dagestan__fighter @magomedov_tiger @mansur_uchakaev_dfteam @coachmarkhenry @omar_abakarov_df @rizvan_magomedov @ricardoalmeidabjj @nickcatonemma @krepost_shamilya @aliabdelaziz000 @khasan_magomedsharipov @timurvaliev_df

Objavu dijeli Zabit (@zabit_magomedsharipov)

Zabitu se osobno ponudio jedan zanimljiv protivnik. Riječ je o Calvinu Kattaru, njegovom posljednjem protivniku, kojeg je Zabit savladao u studenom prošle godine. Bila je to, na njegov zahtjev, borba na tri runde umjesto na pet i upravo to mu je zapravo pomoglo. Naime, Zabit je dobio prve dvije runde, da bi već u trećoj izgledao potrošen i Kattar je preuzeo kontrolu. Mnogi su uvjereni kako bi, u slučaju borbe na pet rundi, "Boston Finisher" u potpunosti preokrenuo situaciju. Zabit mu je izrazio poštovanje, ali je i otkrio kako trenutno nije zainteresiran za tu borbu.

"Ti si sjajan borac i sjajna osoba. Moj cilj je UFC pojas prvaka ne revanši borbi koje sam pobijedio jednoglasnom odlukom. Dat ću ti tih pet rundi u mojoj prvoj obrani titule. I ne zaboravi kako su izgledale prve dvije runde. Idući put će tako biti svih pet", glasio je spomenuti odgovor.

Yair Rodriguez poručio je Zabitu da ga čeka do listopada ili studenog te da će se onda boriti. No, pitanje je kako će Magomedsharipov reagirati nakon što mu je Yair dva puta otkazao usred priprema. On je tražio borbu za titulu i tvrdi da mu je UFC istu obećao. Ostaje pitanje koliko će biti uporan oko svojih zahtjeva.

Linker
15. travanj 2024 13:53