UFC

Maia nakon drugog poraza prekidom u karijeri: 'Još jedan meč i gotovo je! Idem u mirovinu!'

Demian Maia
 screenshot/Youtube
Bivši dvostruki UFC izazivač Demian Maia je sinoć u Brasiliji doživio drugi poraz prekidom u karijeri. Prošli put kada je izgubio meč prije konačnog sudačkog gonga je bilo davne 2009. kada ga je nokautirao Nate Marquardt na UFC-u 102. Sinoć je to pošlo za rukom njegovom sunarodnjaku Gilbertu Burnsu.

Doduše, iskusni Brazilac je odmah po prekidu meča glasno protestirao jer smatra da je sudac to učinio prerano. Brzo se ohladio i pomirio s porazom u čini se, pretposljednjem meču karijere. U razgovoru s novinarima je nakon dvoboja potvrdio da će odraditi još samo jedan jedini dvoboj.

"Sudac je rekao kako je mislio da sam u nesvijesti, ali to je u redu. Takav je sport. Osjećao sam se dobro. Upravo sam se prebacivao u poziciju za BJJ, ali dobro me pogodio tim krošeom. Vratit ću se treningu i odraditi još jedan meč", izjavio je Maia na press konferenciji nakon priredbe u Brasiliji, koja se održala bez gledatelja radi pandemije korona virusa.

"Nažalost, sudac je prekinuo meč kada ga je prekinuo. Mislim da je mogao pustiti borbu još malo. Ali tako je kako je. Sudac svakako nije pomogao. Ali nemam neku posebnu ispriku. Suparnik je učinio što je učinio i zaslužio je pobjedu."

Iako smatra da je bio odlično pripremljen i da bi se i dalje mogao boriti na najvišem nivou, Maia je najavio odlazak u konačnu borilačku mirovinu. Nešto slično je najavljivao nakon poraza od Kamarua Usmana 2018. godine da bi u 2019. nanizao tri impresivne pobjede. No, sada je, čini se, zaista kraj.

"Želim još samo jedan meč i onda ću se umiroviti", potvrdio je Maia i zaključio:

"Dva su borca protiv kojih bi se mogao boriti. Jedan je Diego Sanchez jer već dugo moli za ovaj meč i protiv njega bih se volio boriti u idućem nastupu. To bi bila sjajna zadnja borba jer je on također legenda."

"Druga opcija je Donald Cerrone, također bi i to bio zanimljiv meč jer u UFC-u ima jednu pobjedu više od mene."

Nevjerojatna UFC karijera Demiana Maie traje još od 2007. godine i UFC-a 77, kada je RNC gušenjem svladao Ryana Jensena. U posljednjih 13 godina provedenih u Octagonu je nanizao 23 pobjede, a dva se puta borio za titule UFC prvaka; jednom protiv Andersona Silve i recentnije protiv Tyrona Woodleyja.

Linker
15. travanj 2024 13:45