UFC

Maia tek drugi put u karijeri uzeo bonus za najbolji meč večeri

Maia vs. Sonnen
 screenshot
Kakva je to noć bila za UFC veterana i bivšeg dvostrukog izazivača Demiana Maiu. Brazilac je u glavnoj borbi UFC-ove priredbe u Singapuru pobijedio Bena Askrena prekidom u trećoj rundi. Pritom je zgrabio i bonus za najbolji meč večeri i to tek drugi put u čitavoj UFC karijeri.

Pobjedom protiv Askrena, kojeg je ugušio RNC zahvatom u trećoj rundi, Maia je produljio svoj niz na tri meča bez poraza i još malo se popeo na mnogim ljestvicama najboljih UFC boraca u povijesti. Šlag na tortu je i bonus u iznosu od 50 tisuća dolara koji je spremio na bankovni račun, baš kao što je isti iznos pripao i njegovom protivniku, poraženom Askrenu. Kuriozitet glasi da je ovo tek drugi put u čitavoj UFC karijeri da je nagrađen za najbolju borbu večeri. Prvi put to se dogodilo davne 2014. godine u porazu od Roryja MacDonalda. U još dva navrata Maia je uzimao i bonus za najbolju predstavu, odnosno četiri za najbolji "submission".

Osim Brazilca, bonuse u Singapuru su uzeli Beneil Dariush, za impresivno slavlje protiv Frana Camacha, baš kao i francuski teškaš Ciryl Gane za "heel hook" u dvoboju s Amerikancem Don'Taleom Mayesom.

Linker
23. travanj 2024 03:55