UFC

Makhachev kritizirao ‘pound-for-pound‘ ljestvicu, Dana mu odgovorio: ‘Ljut je jer mu se ne sviđa gdje se nalazi‘

Islam Makhachev i Dana White

 Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/Newscom/Profimedia, Louis Grasse/zuma Press/profimedia
Na spomenutoj ljestvici, prvi je trenutno Jon Jones, a slijedi ga Volkanovski na drugom mjestu. Treći je upravo Makhachev

Neki se dan UFC-ov prvak u lakoj kategoriji, Islam Makhachev, bacio na kritiziranje određenih stvari i boraca. Prvo je kritizirao Jona Jonesa koji mu je dosta mirno odgovorio, a zatim nije imao ništa lijepo za reći o UFC-ovoj ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvici. Ruku na srce, nije prva osoba koja je kritizirala tu ljestvicu.

Često ju se naziva irelevantnom i nepravednom, iako je borcima čast biti dionicima iste. Makhachev, kako god, nema dobro mišljenje o ovoj ljestvici, a Dana je sinoć rekao kako je to samo zato što se njemu ne sviđa kako trenutno na istoj kotira:

‘‘Volim ga, ali njemu smeta ‘pound-for-pound‘ ljestvica jer je ljut što mu se ne sviđa gdje se trenutno na njoj nalazi. Svakoga zanima ‘pound-for-pound‘. Razumijem to. Razumijem kakav je on u svojoj glavi, i upravo je zato odlučio prihvatiti Volkanovskog. Možete reći što god želite o prvoj borbi. Bila je vrlo blizu. Bila je kontroverzna. Obojica imaju priliku ići do kraja večeras‘‘, rekao je Dana.

‘‘Kako ova borba završi, to će se odraziti na ‘pound-for-pound‘. Kada pogledate što to znači, Volkanovski je lakši tip koji dolazi po pojas, i kako god se završilo, mediji kontroliraju ovu ljestvicu. Nakon svega će nam reći gdje je Volkanovski rangiran‘‘, dodao je.

Na spomenutoj ljestvici, prvi je trenutno Jon Jones, a slijedi ga Volkanovski na drugom mjestu. Treći je upravo Makhachev, no čak i ako opet pobijedi Volkanovskog, teško će se dogoditi da ga stave na prvo mjesto. Pobjednik ove borbe je to zaslužio, a vidjet ćemo hoće li to i dobiti.

Linker
17. svibanj 2024 08:31