UFC

Makhachev želi Covingtona, ali raduje se i večerašnjem revanšu: ‘U Abu Dhabiju je sve na mojoj strani‘

 Islam Makhachev vs. Alex Volkanovski 

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Prvi su se puta Volkanovski i on borili u Australiji pred fanovima Volkanovskog, a sada je situacija drugačija u Abu Dhabiju

UFC-ovog prvaka u lakoj kategoriji, Islama Makhacheva, večeras čeka još jedan težak izazov. Alexander Volkanovski prihvatio je meč deset dana ranije nakon što se Charles Oliveira ozlijedio, tako da će dobiti novu priliku napasti pojas u lakoj kategoriji te postati dvostrukim UFC-ovim prvakom.

Volkanovski nije jedini koji želi taj status dvostrukog prvaka jer i Makhachev ima istu ambiciju. Već je nekoliko puta rekao kako želi zasjesti na tron velter kategorije, ali i da se nada da će Covington pobijediti Edwardsa jer se želi obračunati s njim. To je ponovno rekao i sinoć:

‘‘Mislim da sada ovaj revanš protiv Volkanovskog, prije druge borbe s Oliveirom, nije dobar za moju ostavštinu. Trebam neka nova imena, trebam drugi pojas. Ako me pozovu, bit ću spreman i za Colbyja i za Leona. Ja sam spreman za bilo koju borbu. Ali moj san, moj cilj je drugi pojas‘‘, rekao je Makhachev na press konferenciji.

‘‘Mi u povijesti imamo jako puno UFC-ovih prvaka, ali ne i dvostrukih prvaka. Ja želim postati dvostruki prvak. Ne znam tko će pobijediti, ali nadam se da će to biti Colby. Meni je samo drago što su mi ponovno dali Volkanovskog. Prvi puta sam se borio u njegovoj Australiji, a sada će u Abu Dhabiju sve biti na mojoj strani‘‘, dodao je.

U UFC-u je postao trend da borci nakon nekoliko obrana titule odmah jure pojas u kategoriji iznad, iako i u svojoj još imaju posla. Volkanovski je perolaku praktički ‘‘počistio‘‘, dok Makhachev itekako još ima posla u lakoj. No, borba između njega i pobjednika Covington – Edwards bi također bilo izuzetno uzbudljiva.

Linker
18. svibanj 2024 20:03