UFC

Makhachev optužuje Oliveiru da ga izbjegava!

Islam Makhachev

 Screenshot(youtube, Ufc)
Makhachev pod svaku cijenu želi biti sljedeći na redu za napad na titulu lake kategorije

Nakon što je nedavno Charles Oliveira iznio svoj prijedlog kako bi se Islam Makhachev trebao prvo boriti protiv Beneila Dariusha, Islam je optužio Oliveiru za izbjegavanje borbe s njim. Oliveira je ostao bez pojasa lake kategorije u subotu nakon što je premašio dozvoljenu kilažu, te unatoč pobjedi protiv Justina Gaethjea pojas je ostao upražnjen. Onaj koji će sigurno biti jedan od sudionika borbe za upražnjeni pojas bit će bivši prvak Charles Oliveira, ali zanimljivo je to što je red za borbu s njim podosta dugačak.

Neki od potencijalnih kandidata su Michael Chandler koji je u subotu nokautirao Tonyja Fergusona, Conor McGregor koji bi Oliveiri donio zaradu karijere i stoga upravo njega najviše proziva, Aleksandar Volkanovski koji je zbog nedostatka konkurencije u perolakoj kategoriji najavio mogući prelazak u laku i napad na pojas, te Islam Makhachev kojeg Khabib Nurmagomedov gura kao najrealniju opciju za napad na pojas. Makhachev je ismijao Oliveirine izjave te ga optužio da traži lagane protivnike.

"Smiješna je činjenica da prozivaš jednog Natea Diaza koji nije pobjedu odnio pet godina, a istovremeno meni govoriš da moram zaraditi svoju priliku. Jednostavno priznaj, bojiš se poraza. Tvoj jiu jitsu neće funkcionirati u našoj borbi i ti to jako dobro znaš."

Dana White je također izjavio kako želi vidjeti Islama Makhacheva i Beneila Dariusha u međusobnoj borbi prije nego dobije priliku da se bori za pojas. S time se ne slaže bivši prvak Khabib koji svojim utjecajem želi progurati svog borca na zasluženu poziciju prvog izazivača.

Linker
26. travanj 2024 04:06