UFC

Islam Makhachev: ‘Charles Oliveira je lagana borba za Khabiba Nurmagomedova‘

Charles Oliveira, Khabib Nurmagomedov

 Screenshot(youtube, Ufc)
Smatra da bi Oliveira završio kao i svi do sada

Islam Makhachev nedavno je opovrgnuo tvrdnju kako Charles Oliveira predstavlja najveću prijetnju za bivšeg prvaka Khabiba Nurmagomedova. Neporaženi bivši prvak lake kategorije nikada nije uspio pronaći adekvatnog protivnika koji bi mu mogao zadati probleme tijekom same borbe.

Khabib je u svojih 29 pobjeda na sudačkim karticama izgubio samo jednu rundu i to onu treću protiv Conora McGregora. Iako mu mnogi zamjeraju činjenicu da nije ostao braniti pojas nešto dulje i da se nije borio protiv dovoljno protivnika iz vrha divizije, zbog same dominacije tijekom svake borbe danas ga smatraju jednim od najboljih MMA boraca svih vremena.

Nakon njegovog odlaska u mirovinu na scenu se izdigao Charles Oliveira koji je trenutno u sjajnom nizu od 11 pobjeda nad samim vrhom lake kategorije. On je publiku osvojio svojom srčanošću koju donosi u borbu i zahvaljujući kojoj se vratio iz naizgled bezizlaznih situacija.

Za razliku od Khabiba on je gubio runde i u nekoliko navrata tijekom zadnjih 11 borbi bio blizu poraza. Mnogi smatraju kako upravo on posjeduje pravi odgovor na Khabibov stil, no Islam Makhachev se s time uopće ne slaže i svoje mišljenje je obrazložio za ESPN.

"Kako ćeš ga ti točno pobijediti? Hoće li ga submitirati ili što? Ovo je za Khabiba lagana borba zato što je Khabib najdominantniji grappler u diviziji. On bi ga rušio i držao na podu s lakoćom. Smatram da je to za Khabiba lagana borba stilski, jer sav taj pritisak ne bi funkcionirao protiv Khabiba, jer je upravo on bio taj koji je to radio svojim protivnicima; umarao ih i držao prikovane za pod."

Makhachev (22-1 MMA, 11-1 UFC) je trenutno jako blizu napadu na pojas kojeg je do nedavno držao Oliveira sve dok nije pao na vagi u svojoj posljednjoj borbi. Sada svim silama želi biti taj koji će se s Oliveirom boriti za upražnjeni pojas, pa tako ne staje s prozivkama i optužbama prema bivšem prvaku da ga ovaj izbjegava.

"Mi ne moramo govoriti o tome da bi Khabib pobijedio Charlesa. Ja sam taj koji će ga pobijediti i svi će to ubrzo shvatiti. Iskreno, stvarno vjerujem u to da ga mogu završiti, i to na njegovom vlastitom terenu; grapplingom." -zaključio je Makhachev.

Linker
27. travanj 2024 00:16