UFC

Makhachev poručio McGregoru: ‘Pijan si po cijele dane, nikad više nećeš biti prvak!‘

Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dagestanac se osvrnuo na Conorov mogući napad na titulu prvaka lake kategorije

Sve su glasnije špekulacije oko toga da će se Conor McGregor boriti za pojas, onda kad se vrati nakon teške ozljede noge. Naime, Dana White nazvao je idiotima sve one fanove koji vide problem u tome, a Joe Rogan također je izvukao zanimljiv zaključak.

UFC-ov komentator u svome podcastu, objasnio je kako UFC kažnjava Islama Makhacheva borbom protiv Beneila Dariusha, samo kako bi se otvorio prostor za Conorov napad na titulu. Podsjećamo, iza Makhacheva deset je uzastopnih pobjeda, dok McGregor ima dva poraza u nizu.

Makhacheva se navodno kažnjava, zato što je proteklog tjedna odbio uskočiti na ''short notice'' protiv Rafaela dos Anjosa. Uzmemo li u obzir da se Islam borio samo tjedan dana ranije, nema apsolutno nikakve logike da mu promocija zamjera odbijanje novog meča, samo tjedan dana poslije. Međutim, Islam tvrdi kako uopće nije niti odbio meč, no spreman je odraditi i borbu protiv Dariusha. Ipak, što McGregorova napada na titulu tiče, Makhachev smatra kako ga Irac definitivno ne zaslužuje, no ako ga i dobije, neće se dobro provesti.

''Mislim da je sve to laž (oko njegovog napada na titulu), čisto da se fanovi zainteresiraju. Njemu (Conoru) će biti teško skinuti kilažu za laku kategorije, zato što je pijan po cijele dane, a ostali borci će ga razvaliti u takvoj sitauciji. On će se jednostavno boriti protiv Natea Diaza ili nekog starijeg borca, samo kako bi zaradio novac i to je to. Nikada neće biti prvak te nikada neće biti kompetentan na ovoj razini.'', rekao je Islam u razgovoru za ESPN.

Mora se priznati kako Conor posljednjih godina djeluje uistinu nedoraslo za sami vrh kategorije. Dustin Poirier dvaput ga je pobijedio, Khabib Nurmagomedov demolirao ga je u borbi za pojas, a Conor u lakoj kategoriji nije upisao pobjedu od 2016. godine i slavlja protiv Eddieja Alvareza. ''Notorious'' je trenutno deveti u poretku izazivača i uistinu nema smisla da napadne pojas. Međutim, bude li se Conor borio protiv vrhunskih izazivača te nastavio gubiti, borba za pojas imat će još manje smisla. Možda je upravo ovo ''posljednji vlak'' za Conora McGregora i UFC, jer ostali izazivači djeluju puno ozbiljnije.

Linker
27. travanj 2024 00:22