Ostalo

Bivša transrodna MMA borkinja pohvalila se neslavnim rekordom

Fellon Fox

 Screenshot (Youtube)
Svojim djelovanjima naišla je na negodovanje od strane mnogih boraca i MMA entuzijasta

Bivša MMA borkinja Fallon Fox pohvalila se na društvenim mrežama kako drži rekord za udaranje najviše TERF-a. TERF (trans-exclusionary radical feminist) je inače akronim za radikalne feministkinje koje otvoreno ne podržavaju transrodne osobe.

Kao prva transrodna MMA borkinja, Fox je smatrajući to svojom dužnošću informirala svijet o pravima i problemima transseksualaca. Njezine društvene mreže pune su osobnih mišljenja ljudi koji se svojevrsno protive anti-trans agendama. Nedavno se i sama Fox oglasila na Twitteru kako bi likovala na račun toga što drži prvo mjesto u udaranju TERF-a.

"U tri navrata sam udarila TERF u lice. Mislim da držim rekord u tome. Ja sam najbizarnija trans osoba na svijetu."

Fox je u ovu objavu uključila MMA borkinju Alanu Mclaughlin, rekavši joj da bi trebale "popričati". Koliko god bila ponosna na svoje samoproglašeno postignuće, objava je naišla na mnoga negodovanja.

Njena posljednja borba 2014. godine protiv borkinje Tamikke Brents, koja je također pronašla svoje mjesto u objavi na Twitteru, naišla je veliki otpor publike. Brent je tada zadobila nekoliko ozljeda glave uključujući slomljenu orbitalnu kost. Kontroverze na račun transrodnih žena u sportu sežu daleko u prošlost, a najekstremnije su one u MMA borbama.

Otkrivanje činjenice da je Fox trans osoba 2013. godine izazvalo je lavinu mržnje kod boraca MMA entuzijasta diljem svijeta. Ronda Rousey i Jos Rogan u više navrata su javno osudili njezino sudjelovanje u borilačkom sportu.

U svojoj karijeri Fox je upisala 6 borbi od kojih je u njih 5 odnijela pobjedu, dok je jedanput bila poražena.

Linker
18. travanj 2024 12:38