UFC

Makhachev tvrdi da je UFC prisilio Oliveiru na meč protiv njega: ‘On je htio McGregora ili Diaza‘

Islam Makhachev

 Diego Ribas/Shutterstock Editorial/Profimedia
Islam Makhachev smatra da ga je Oliveira pokušao izbjeći

Dva i pol mjeseca dijele nas od velike UFC 280 priredbe koja je po trenutnom programu gotovo sigurno najiščekivanija MMA priredbe u 2022. godini. Posebno uzbudljiv je ‘‘main event‘‘ u kojem će se obračunati Islam Makhachev i Charles Oliveira, a pobjednik tog meča postat će novim prvakom UFC-ove lake kategorije.

Radi se o dvojici trenutno najboljih boraca u toj kategoriji i tu uopće nema dileme. Ali bit će itekako zanimljivo vidjeti tko je od njih zapravo najbolji u lakoj kategoriji. Brazilac je trenutno u nizu od 11 uzastopnih poraza, dok je iza Dagestanca deset slavlja zaredom. Dugo se pregovaralo oko tog meča, a Islam Makhachev silno je sretan jer će se boriti za titulu i raduje se obračunu protiv borca kao što je Oliveira. Ipak, Makhachev zamjera Oliveiri jer je ‘‘Do Bronx‘‘ prvotno pokušavao doći do meča protiv Conora McGregora jer mu je to financijski najisplativiji meč.

‘‘Charles je jako dobar, u dobrom je pobjedničkom nizu, pobijedio je pregršt teških protivnika. Ali za mene, sramotno je kad UFC-ov prvak lake kategorije želi borbu protiv nekog poput Natea Diaza ili Conora McGregora, jer to su borci koji su posljednje pobjede upisali prije pet godina ili tako nešto. Nitko se ne sjeća kad su oni posljednji put pobijedili.‘‘, započeo je Makhachev gostujući u DC&RC showu.

‘‘On je pokušao doći do meča s Diazom ili Conorom, prozivao je njih, a zaboravio je moje ime. Kad god su ga pitali za mene, on bi govorio da treba novac ili nešto takvo. Ali kad se borio protiv Poiriera i Gaethjea, tada nije razmišljao o novcu. Sada kad se mora boriti protiv Islama, pronalazi izlike poput ‘Želim se boriti u Brazilu‘ ili ‘Treba mi više novca‘‘‘, dodao je Makhachev.

Istina je da je Oliveira bio zainteresiran za meč protiv Conora McGregora jer nakon što je upisao seriju sjajnih pobjeda, Brazilac se htio dobro naplatiti borbom protiv najveće MMA zvijezde na svijetu. Oliveira je na kraju pristao obračunati se i s Makhachevim i djeluje jako željno dokazati da je bolji od njega. Islam tvrdi da je UFC prisilio Oliveiru da pristane na borbu protiv njega.

‘‘Sramotno je što je on govorio da meni treba još jedna pobjeda. Ali iz UFC-a su mu rekli: ‘Hej, ako ne prihvatiš ovaj meč, dat ćemo priliku Michaelu Chandleru‘. Zato je pristao na ovaj meč.‘‘, otkrio je Makhachev.

Sjajni dagestanski borac smatra kako je Oliveira svoj niz izgradio protiv starih i potrošenih boraca, a da svježa krv tek dolazi.

‘‘Svi spominju Poiriera ili Gaethjea, ali to su tipovi koji su stari, imaju novca i ne predstavljaju izazov. Svježa krv dolazi. Ja, Mateusz Gamrot, Beneil Dariush, to su teški protivnici za Oliveiru. Poirier i Gaethje nisu grappleri, preferiraju stojku. To su laki mečevi za njega, ali on je svjestan da je Islam Makhachev jako težak protivnik za njega. Tony Ferguson bio je težak protivnik za njega. Taj meč potrajao je tri runde jer Tony Ferguson zna ponešto o grapplingu, ne previše, ali nešto ipak zna.‘‘, poručio je samouvjereni Makhachev.

Realnost je kako su Poirier i Gaethje bili najteži mogući protivnici za Oliveiru, a radi se o dvojici boraca koji i dalje pripadaju samom vrhu lake kategorije. Makhachev ipak nije u poziciji prozivati Oliveiru zbog boraca koje je pobijedio, jer ‘‘Do Bronxov‘‘ rezime puno je impresivniji od njegovog, barem u ovom trenutku.

Linker
20. travanj 2024 12:54