UFC

Belal Muhammad o borbi Oliveire i Makhacheva: ‘Bit će to duga noć za Charlesa‘

Belal Muhammad i Khabib Nurmagomedov

 Instagram (belal Muhammad)
Ponajbolji UFC-ov velteraš naklonjen je dagestanskom borcu

Naredna dva mjeseca definitivno će biti pregršt analiza i predviđanja kako će proći meč između Charlesa Oliveire i Islama Makhacheva. Borba za prvaka UFC-ove lake kategorije održat će se 22. listopada (deseti mjesec) u Abu Dhabiju i bit će ujedno i glavna borba večeri na UFC 280 eventu.

Puno je tu upitnika i pretpostavki oko toga kako će izgledati obračun stilova između ove dvojice boraca, a jedan od onih koji dobro poznaju hrvanje dagestanskih boraca je svakako i Belal Muhammad koji povremeno trenira s njima. Ponajbolji UFC-ov velteraš u razgovoru s Helen Yee pojasnio je svoje viđenje tog meča.

‘‘Znam koliko je Islam dobar u parteru. To je druga razina od onog što svi misle. Postoji jiu-jitsu, a postoji i dagestanski jiu-jitsu. Radi se o puno čvršćem i snažnijem jiu-jitsuu. Islam vas uvijek želi srušiti i završiti u gornjoj poziciji, ne boji se otići u parter s vama. Ako uzmemo u obzir ‘‘submission‘‘ vještine koje Islam posjeduje, mislim da će to biti duga noć za Charlesa Oliveiru.‘‘, rekao je Belal.

Radi se o optimističnoj prognozi s obzirom da je Charles Oliveira najrenomiraniji majstor ‘‘submissiona‘‘ u povijesti UFC-a. Njegovih 16 pobjeda ‘‘submissionom‘‘ rekord su promocije, a najviše je puta slavio i prekidom (19). Islam Makhachev s druge strane nema takav rezime i osjetno je manje iskusan od Oliveire, ali u dosadašnjim mečevima prezentirao je visoku razinu kad je parter u pitanju.

U svakom slučaju, bit će to jako zanimljiv meč u kojem ćemo saznati tko je uistinu najbolji borac UFC-ove lake kategorije. Oba borca djeluju nepobjedivo u posljednje vrijeme, ali jedan će morati izgubiti 22. listopada. Morat ćemo se strpiti nešto više od dva mjeseca kako bismo saznali koji će boraco odnijeti pobjedu, a koji će morati stisnuti ruku pobjedniku i priznati mu da je bolji.

Linker
18. travanj 2024 15:43