UFC

Makhachev tvrdi da nije odbio borbu protiv dos Anjosa: ‘Sto posto nisam tražio milijun dolara‘

Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Ufc Arabia)
Dagestanac se našao na meti kritičara koji ga optužuju da se povukao iz meča koji je prvotno tražio

Puno se prašine podiglo oko Islama Makhacheva i Rafaela dos Anjosa. Brazilski borac proteklog tjedna ostao je bez borbe protiv Rafaela Fizieva i tražila se hitna zamjena. Islam Makhachev nametao se kao najbolji izbor, posebice zato što je Dagestanac tjedan dana ranije odradio meč protiv Bobbyja Greena u kojem je prošao neokrznut.

Dagestanac se sam ponudio no tražio je da se borba održi u velteru. RDA je predlagao ''catchweight'' do 165 ''pounda'', no na koncu je i brazilski borac pristao na borbu u velter kategoriji (do 170 'pounda'). UFC-ov predsjednik Dana White izjavio je kako je izgledalo kao da je stvar završena, no iduće jutro kad se probudio, Makhachev je prema njegovim navodima odbio borbu te je Renato Moicano upao kao zamjena.

White je kasnio dodao kako će Islama Makhacheva sada čekati još jedna borba prije nego dobije priliku napasti pojas. Radi se o meču protiv Beneila Dariusha, borca s kojim se Makhachev zapravo i trebao boriti 26. veljače, no Dariush je otkazao zbog ozljede. Islama ta činjenica ne brine, a u razgovoru za ESPN, Dagestanac je odbacio navode Dane White kojima UFC-ov predsjednik ističe da je Makhachev odbio dos Anjosa.

''On može pričati što želi, ali nije bitno. Borit ću se s bilo kime, zato što ću biti prvak i borit ću se protiv svih top 10 tipova. Također, sve ću ih i pobijediti.'', rekao je Islam.

RDA je prilikom jučerašnjeg gostovanja u MMA Houru istaknuo kako je Makhachev zapravo blefirao ponudivši se za meč u velter kategoriji. Bivši prvak ističe kako je Islam vjerovao da će dos Anjos odbiti tu ponudu, a u tom slučaju bi Brazilac ispao onaj koji se navodno uplašio. Međutim, RDA je prihvatio sve uvjete, a na kraju se Makhachev navodno povukao. Dos Anjos je izjavio kako je Makhachev tražio milijun dolara za tu borbu, a inače zarađuje nešto više od 100 tisuća dolara po meču. Sjajni dagestanski borac osvrnuo se i na tu tezu.

''Htio sam pomoći UFC-u, odraditi to za fanove i sve ostale, jer to je bio PPV event, veliki show. Tražio sam malo, vrlo malo. Sto posto nisam tražio milijun dolara. Ali u svakom slučaju, gledao sam njegov meč protiv Moicana. On nije na mojoj razini, što on može ponuditi? Ako ga pobijedim, ljudi će reći da sam pobijedio starca koji nije u top 5. Sada Dana govori da se moram boriti protiv Dariusha. Nemam problema s tim.'', dodao je Makhachev.

U svakom slučaju, poprilično zamršena situacija u kojoj dvije suprotstavljene strane imaju različite priče. Kome vjerovati, prepuštamo vam na slobodnu volju.

Linker
08. svibanj 2024 23:31