UFC

Marcin Tybura zavaršio Tuivasu već u prvoj rundi i nanio mu četvrti poraz zaredom, legendarni ‘OSP‘ pobijedio Nzechukwua

 Marcin Tybura vs. Tai Tuivasa 

 Handout/Getty images/Profimedia
Marcin Tybura zaustavio je Tai Tuvasu u borbi večeri na UFC Vegas 88 priredbi

Održana je UFC Vegas 88 priredba u Apex centru u Las Vegasu s naslovnom borbom večeri između dva izazivača u teškoj kategoriji – Marcina Tybure i Taija Tuvase. Tuivasa je na početku borbe napravio ono što najbolje zna i pritisnuo Tyburu teškim udarcima. "Bam Bam" je također uspio povezati i neke dobre laktove koji su otvorili ranu na glavi Poljaka i natjerali ga da prokrvari rano u borbi.

Tybura je ubrzo odlučio prebaciti borbu u parter. Rušio je australskog predstavnika uz žicu u drugoj minuti prve runde. Uspijeva uputiti dobre ground-and-pound udarce te je ‘Bam Bam‘ primoran okrenuti svoja leđa kako bi natjerao poljskog borca da koristi grappling. Ubrzo nakon toga Tybura uspijeva gušenjem (rear naked choke) uspavati Tuivasu i sudac zaustavlja borbu. Marcinu Tyburi je ovo pobjeda kojom se vraća na pobjedničke staze nakon poraza od Toma Aspinalla na ljeto prošle godine. S druge strane Tuivasi je ovo četvrta borba zaredom u kojoj nije uspio slaviti, a zadnji put kada je imao podignutu ruku u kavezu je bilo u veljači 2022. protiv Derricka Lewisa.

U sunaslovnoj borbi mogli smo gledati okršaj u velter kategoriji između Bryana Battlea i Ange Loose. Nažalost, borba je prekinuta zbog slučajnog uboda u oko i donesena je odluka da se proglasi ‘no contest‘ – borba bez pobjednika. Battleov palac je završio u oku Angea Loose i tu je akcija zaustavljena, međutim borci su se skoro ponovno obračunali nakon zaustavljanja borbe i uputili si dobru količinu ružnih riječi dok su ih njihovi timovi pokušavali smiriti.

Od ostalih borbi možemo spomenuti da je bivši protivnik Darka Stošića, Kennedy Nzechukwu, poražen od Ovince Saint Preuxa podijeljenom odlukom sudaca. U okršaju između Thiaga Moisesa i Mitcha Ramireza je došlo do prekida u trećoj rundi nakon brutalnih leg kickova koje Ramirez više nije mogao pretrpjeti. Mogli smo vidjeti i jedan zanimljivi preokret u borbi između Rodrigueza i Dulgariana, nakon što je Dulgarian u potpunosti dominirao u prvoj polovici meča, Rodriguez je na kraju izašao kao pobjednik. Ostale rezultate pogledajte niže.

UFC Fight Night 239 - Rezultati

Marcin Tybura def. Tai Tuivasa via submission (rear-naked choke) – Round 1, 4:08

Bryan Battle vs. Ange Loosa - no contest (accidental eye poke) – Round 2, 1:00

Ovince Saint Preux def. Kennedy Nzechukwu via podijeljenom odlukom sudaca (29-28, 28-29, 29-28)

Christian Rodriguez def. Isaac Dulgarian via podijeljenom odlukom sudaca (28-27, 27-28, 28-27)

Macy Chiasson def. Pannie Kianzad via submission (rear-naked choke) – Round 1, 3:54

Gerald Meerschaert def. Bryan Barberena via technical submission (rear-naked choke) – Round 2, 4:23

Mike Davis def. Natan Levy via submission (arm-triangle choke) – Round 2, 1:43

Chelsea Chandler def. Josiane Nunes via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Jafel Filho def. Ode Osbourne via submission (rear-naked choke) – Round 1, 4:27

Danny Silva def. Josh Culibao via podijeljenom odlukom sudaca (29-28, 28-29, 29-28)

Jaqueline Amorim def. Cory McKenna via submission (armbar) – Round 1, 1:38

Thiago Moises def. Mitch Ramirez via TKO (leg kicks) – Round 3, 0:15

Chad Anheliger def. Charalampos Grigoriou via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 30-27)

Linker
27. travanj 2024 07:57