UFC

Rekord Andersona Silve na sinoćnjoj UFC priredbi izjednačen je brutalnim ‘submissionom‘! Gerald Meerschaert autor je ove majstorije

Gerald Meerschaert vs. Bryan Barberena

 Ufc
Mnogi smatraju da je zaslužio i bonus za ovakvu izvedbu

Gerald ‘GM3‘ Meerschaert je sinoć slavio na UFC Vegas 88 priredbi u Apex centru. Protivnik mu je bio Bryan Barberena koji se okušao u srednjoj kategoriji prelaskom iz velter kategorije.

Do pobjede je došao brutalnim gušenjem s leđa u drugoj rundi s time da to nije bilo samo gušenje već i vrlo neugodan pritisak na zglob čeljusti i vratnu kralježnicu. Uspavao je Barberenu i time izjednačio rekord jednog od najvećih UFC-ovih prvaka ikada – Andersona Silve.

Naime, Anderson Silva je do sada bio jedini koji je u srednjoj kategoriji uspio slaviti prekidom čak 11 puta. Meerschaertova sinoćnja pobjeda je ozbiljno ugrozila taj rekord jer sada ‘GM3‘ također ima 11 borbi u kojima je slavio zaustavljanjem protivnika. Američki borac je time zaustavio niz od dva poraza. Izgubio je od Joe Pyfera i Andrea Petroskog prošle godine, a ovom dominantnom izvedbom prekida negativan niz.

Iako je fantastično izgledao, izjednačio rekord i završio borbu prekidom, nije dobio UFC-ov bonus od 50 tisuća dolara. Mnogi smatraju kako je zakinut i da je sinoć zaslužio odnijeti tu nagradu.

Linker
27. travanj 2024 08:34