UFC

Mark Hunt prozvao Whitea i Fertitte na borbu: Izgubio je na sudu i dužan je UFC-u 375 tisuća dolara

Mark Hunt

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Pravna borba Marka Hunta ne prolazi ni blizu onome kako se "Super Samoan" nadao

Sudska bitka Marka Hunta i njegovih bivših poslodavaca traje već neko vrijeme. Zapravo, nezadovoljstvo ovog poznatog 47-godišnjeg borca krenulo je u ljeto 2016. godine, kad se na UFC 200 priredbi borio protiv Brocka Lesnara. Hunt je prvobitno tu borbu izgubio sudačkom odlukom, da bi ista kasnije bila poništena nakon Lesnarovog pada na doping testu. Zapravo, na dva doping testa, onom čiji je uzorak uzet prije te onom čiji je uzorak uzet nakon borbe.

Iako je Hunt nakon te borbe odradio još pet nastupa u UFC-u, koliko mu je nalagao ugovor s promocijom te je za svaki bio jako dobro plaćen (imao je jedan od najbogatijih ugovora u promociji, koji mu je osiguravao fiksnih 750 tisuća dolara po borbi), 2017. je protiv njih pokrenuo sudsku tužbu.

Borac je pokrenuo tužbu uvjeren kako je UFC znao za rezultate Lesnarovog doping testa te kako su ih prikrili da mu ne bi propao nastup na velikoj jubilarnoj priredbi. Optužnica je bila vrlo slojevita, a sadržavala je planiranu zavjeru s ciljem izvršenja kaznenog djela vezanog uz reketarenje, prijevaru, lažna predstavljanja, kršenje stavki ugovora, kršenje ugovora o povjerenju i poštenom postupanju, nemar i nepravedno bogaćenje. Većina stavka odbačena je već u veljači 2019. godine, dok su preostale dvije odbačene u studenom iste godine.

Hunt i njegov pravni tim u rujnu prošle godine pokrenuli su novu tužbu, nakon što im je uvažena žalba. Ovog puta riječ je o zlostavljanju i prijevari. Ali, sad je u javnost izašla informacija vezana uz onu prvu. Naime, Hunt je dužan UFC-u isplatiti 375 tisuća dolara sudskih troškova. To se lako može vidjeti iz sudskih dokumenata koji su pušteni u javnost i nalaze se na OVOM linku.

Ipak, Hunt je to odlučio opovrgnuti. Podijelio je na svom Facebook profilu naslovnicu portala BJPenn.com, upitavši iz odakle im ta informacija te jesu li istu izmislili. Ponavljamo još jednom, informacija dolazi iz službenih, javno objavljenih sudskih dokumenata.

Nešto kasnije vratio se Hunt na nekoliko društvenih mreža s novom objavom. Ovog puta je to bila ona u kojoj predsjednika UFC-a te bivše vlasnike promocije poziva na borbu.

"Mark Super Samoan protiv Dane Parazita Whitea, Lorenza Fertitte i Franka Fertitte. Pet rundi MMA-a protiv tih luzera. Dana White, Frank Fertitta i Lorenzo Fertitta isisali su život iz toliko velikog broja boraca. On i njegova smeća od prijatelja. Ako pobijedite, povući ću svoju tužbu. Ako ja pobijedim vas, morate isplatiti svakog borca kojeg ste uništili. Dakle, tko želi vidjeti ovo?", napisao je Hunt.

Gledajući kako je prošla prva Huntova tužba, čisto sumnjamo da su iz UFC-a zabrinuti oko ove nove koju je pokrenuo. Hunt se već na više načina pokušao boriti protiv UFC-a i njihove politike, no ništa do sada mu nije uspijevalo. I znamo kako nije jedini koji je pokušao, no UFC je dobro podmazana mašinerija. Čak i kada rade nešto što nam se na prvu ne čini u redu, očito je kako sve to rade na legalan način.

Ima li Huntova nova tužba ikakvih pravnih temelja, saznat ćemo s vremenom.

Linker
19. travanj 2024 19:08