UFC

Marvin Vettori rekao kako i dalje juri za titulom: ‘Pereira i Adesanya imaju dosta godina, ja sam među mlađima‘

 Robert Whittaker vs. Marvin Vettori

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Vettori je i najavio nadolazeći meč protiv Dolidzea na UFC 286 u Londonu idućega tjedna, a otkrio i koje ambicije ima

U šestom mjesecu 2021. godine Marvin Vettori je napao titulu prvaka u srednjoj kategoriji, a tada ju je još držao Israel Adesanya. Rutinski je bivši prvak obranio titulu protiv njega, a Vettori je nakon toga odradio još dva nastupa. U jednom je pobijedio Paula Costu i to u poluteškoj kategoriji, a u drugom je opet izgubio i to od Roberta Whittakera.

Prije napada na titulu Vettori je imao pet uzastopnih pobjeda, a njima je prethodio prvi poraz od Adesanye. Iako je sada poražen u trenutno posljednjem nastupu, Vettori je otkrio kako i dalje ima ambicije napasti titulu. Prva prepreka mu je Roman Dolidze idućega tjedna na UFC 286:

‘‘Dolidze je opasan u nekim pozicijama, ali ja sam više nego što on trenutno može prožvakati. Pokušava napraviti prevelik korak, ali pokušat će iskoristiti priliku a ja ću biti tamo da mu dokažem suprotno. I dalje trčim za tom titulom, nemojte me otpisivati. Ja sam top 5 i jedan sam od najmlađih u kategoriji, dolazim po sve. Već sam se borio sa svima u diviziji i ne mogu dočekati ovu borbu, želim i finiš‘‘, rekao je Vettori za MMA Junkie.

‘‘Srednja kategorija je tako otvorena. Pereira je trenutno prvak, a bori se s Adesanyom. Uistinu vjerujem da bih prošao odlično protiv obojice u ovom trenutku. Moj grappling je jako napredovao, moji ‘kickovi‘ isto, sad sam bolji finišer. Pereira ima 35 ili 36 godina, Adesanya 33 ili 34. Whittaker nije mladi cvijet. Ja ću samo biti tu i pobjeđivati koga god stave ispred mene‘‘, dodao je.

Vettorija sljedećega tjedna na UFC 286 u Londonu čeka Roman Dolidze, a koliko je istinita priča o napretku, saznat ćemo tad.

Linker
19. travanj 2024 10:07